Colleges Hoorn en Medemblik willen stoomtram behouden

ingevoerd op 16-4-2008

De colleges van B en W van Hoorn en Medemblik gaan de gemeenteraden voorstellen zo snel mogelijk een bedrijfsplan te laten maken voor de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Daartoe wordt op de kortst mogelijke termijn een onafhankelijk kwartiermaker benoemd. Het plan moet binnen drie maanden klaar zijn. Tot die tijd worden de hoogstnoodzakelijke bijdragen gegeven om de stoomtram rijdend te houden. Afgelopen week wilde de raad van Enkhuizen geen geld meer uittrekken voor de attractie en eiste wethouder Jan Franx het vertrek van directeur Nieweg. Daarentegen noemen Hoorn en Medemblik  de tram ”een absolute topper voor het toerisme in West-Friesland” en willen deze behouden.

De gemeenteraad van Hoorn komt dinsdag 22 april in een extra vergadering bijeen om het voorstel te bespreken. In Medemblik heeft de gemeenteraad al eerder steun uitgesproken voor de benoeming van een kwartiermaker en een bedrijfsplan.

Basis voor het bedrijfsplan is de koers die de gemeenteraden eerder als voorwaarde voor hun bijdrage hebben gesteld. Dit betekent dat de museale activiteiten ten dienste staan van de exploitatie van een toeristische trein. Het museale karakter blijft behouden, maar de invulling van het museale wordt dus bepaald door de mogelijkheden in het toeristische vervoer. Deze richting is recent geadviseerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Andersson Advies.

Zodra het bedrijfsplan gereed is, zal de gemeente Enkhuizen opnieuw worden benaderd om bij te dragen in het liquiditeitstekort en de exploitatie. Ook de overige West-Friese gemeenten en de provincie zal dan worden gevraagd om een bijdrage in het liquiditeitstekort.

De colleges van Hoorn en Medemblik willen schouder aan schouder de klus klaren, omdat zij toekomst zien in de stoomtram. Zij vinden de stoomtram een absolute topper voor het toerisme in West-Friesland.

Reacties
Reactie: (Gozik)
18-4-2008, 10:01
Jammer dat ze eisen dat er veel geld naar een bureau moet dat onderzoek gaat doen, en ze hebben al zoveel tekort, en die Directeur die wegmoet van Enkhuizen, een nieuwe is duurder en ze noemen geen namen van wie dit wil doen!
Verder moet je maar afwachten of de vele vrijwilligers blijven als er op deze manier een nieuwe directeur zou komen.

Reactie: (Afra)
16-4-2008, 23:00
"De colleges van Hoorn en Medemblik willen schouder aan schouder de klus klaren, omdat zij toekomst zien in de stoomtram. Zij vinden de stoomtram een absolute topper voor het toerisme in West-Friesland."

Zo is dat! :thumbs up: :)