’Man Bijt Hond’ in Hoorn

ingevoerd op 17-4-2008

Geleid door het lot, springt ’Man Bijt Hond’ van mensenleven naar mensenleven. Deze week is het programma in Hoorn in de haven, waar twee mannen op hun buurvrouw staan te wachten. Samen zingen ze oude vissersliedjes. En een jonge schipper die vertelt over de vrijheid van het water.

Een goede buur is beter dan een verre vrind. Daarom probeert NCRV’s ’Man Bijt Hond’ buurtbewoners die elkaar niet kennen, nader tot elkaar te brengen. Deze week wordt gebuurt in de Rivierenbuurt in Deventer. Een Indische dame op leeftijd is gek op smurfen. Ze gaat op bezoek bij een artistieke familie.

Thea was in shock toen haar man Jan haar vertelde dat ze voortaan als vrouw door het leven wilde gaan, maar volgens Bronja (Jan) kon het niet langer verzwegen blijven. ’Het was onwezenlijk,’ zegt Thea over dat moment, ’dan gebeurt een ander.’ Terwijl Thea de kaasfondue verder afmaakt, vertelt Bronja dat Thea achteraf gezien wel had kunnen weten dat er een vrouw in haar school. Als man was Bronja attent en niet macho. Thea moet inderdaad bekennen dat er inderdaad kleine aanwijzingen waren. Daarna gaan ze gezellig samen aan tafel.

’Man Bijt Hond’, vrijdag 18 april 2008 om 18.55 uur op Nederland 2.