Hennepplantage ontruimd in Kersenboogerd

ingevoerd op 22-4-2008

De politie heeft maandag een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Lijster. Daar waren 5 mannen in de leeftijd van 25 tot en met 34 jaar en afkomstig uit Hoorn bezig met de ontmanteling van een kleine hennepkwekerij. In de woning troffen agenten nog diverse materialen aan zoals afzuigers, assimilatielampen en vuilniszakken met tientallen hennepstekken. De stroom was illegaal afgetapt en er was tenminste één maal geoogst.

Tegen de vijf mannen wordt een proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn in de loop van de middag heengezonden.

Verkeerscontroles
Dinsdagmorgen controleerde het Verkeershandhavingsteam van de politie het verkeer op de Oostergouw in Zwaag. Er werden 29 automobilisten bekeurd omdat ze geen autogordel droegen Ze kregen een boete van 90 euro. Bij het dragen van een gordel neemt het letselrisico bij aanrijdingen af met 40%. Tevens kregen 9 automobilisten een bekeuring van 150 euro wegens het negeren van het rode licht.

Later in de ochtend verplaatste de controle zich naar de Koewijzend. Daar kregen 12 automobilisten een bon wegens het niet dragen van de autogordel en werden 3 automobilisten bekeurd omdat ze sneller reden dan de toegestane  50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. Die bestuurder kreeg een boete van 204 euro.

Reacties
Reactie: (rich)
22-4-2008, 23:15
het laaste bericht bedoel ik dan he

Reactie: (rich)
22-4-2008, 23:14
das weer mooi verdiend voor ze:P