Graag rotonde richting Lidl-supermarkt

ingevoerd op 22-4-2008

Aan de Holenweg in de wijk Venenlaan wordt over enige tijd een tweetal woningcomplexen en een supermarkt gebouwd. Veel fracties in de Hoornse gemeenteraad uitten dinsdagavond hun twijfels over de gevolgen die de komst van supermarkt Lidl en de extra woningen voor het verkeer kan hebben. Regelmatig werd vanuit de raad gepleit voor een rotonde bij de Willemsweg. Volgens het College kon dat wel eens een hele dure rotonde worden.

Dijkverzwaring en gebrek aan ruimte maakt de komst van een rotonde er niet makkelijker op. Wethouder Van Es gaf aan dat vanwege de aankoop van grond van het Hoogheemraadschap een rotonde op die plek 7 a 8 ton kan gaan kosten. Volgens Van Es willen Lidl en projectontwikkelaar Terra Marique wel bijdragen aan verkeerslichten, maar worden de kosten van een rotonde hen veel te hoog.

Het CDA vroeg zich af waarom het College met een voorstel met daarin opgenomen een rotonde kwam als nu blijkt dat die rotonde eigenlijk onbetaalbaar is. Voor het CDA staat het licht niet op rood als het om de rotonde gaat. De VVD vond dat het onhaalbaar zijn van een rotonde ook duidelijk had moeten zijn voor de omwonenden, die aan inspraak hadden gedaan.

Wethouder Van Es meldde dinsdagavond dat de gemeente al kijkt of ze een te koop staand huis op de hoek van de Willemsweg/Holenweg kan aankopen zodat een rotonde misschien toch haalbaar is.

Afgesproken is dat de plannen voor de Philips-lokatie bij de Holenweg pas later worden ontwikkeld zodat eerst bekeken kan worden wat de supermarkt met woningen voor invloed hebben op het verkeer.