Nieuwe Intercity Enkhuizen – Hoorn – Amsterdam

ingevoerd op 25-4-2008

West-Friesland wordt vanaf december opgenomen in het Intercitynetwerk. Er gaan dan 2x per uur (in de spits 4x per uur) treinen rijden die tussen Enkhuizen en Hoorn overal stoppen en dan als Intercity naar Amsterdam Centraal rijden. En 2x per uur Sprinters van Hoorn Kersenboogerd naar Schiphol - Hoofddorp, die overal stoppen, ook langs de nieuwe perrons op de Hemboog bij Amsterdam Sloterdijk.

De NS maakte dit vrijdagmiddag bekend.

De treinverbinding tussen West-Friesland en Amsterdam wordt flink verbeterd. Nu rijden er naast de stoptreinen alleen in de spits vier intercity’s tussen Amsterdam CS, Hoorn en Enkhuizen. Vanaf december wordt deze intercitydienst uitgebreid naar de rest van de dag. Buiten de spits rijden er twee intercity’s per uur op het traject. Tussen Hoorn en Enkhuizen stoppen deze intercity’s bij elk station.

NS wil in de nieuwe dienstregeling vanaf 14 december 2008 de treinreizigers meer keuzevrijheid bieden door het vergroten van het aantal reismogelijkheden en door nieuwe, snellere verbindingen. Het dagelijkse aantal treinritten waar de reizigers uit kunnen kiezen neemt met ongeveer 3% toe.
NS heeft de wensen voor de dienstregeling 2009 en de hiervoor benodigde capaciteit van de spoorinfrastructuur ingediend bij ProRail Capaciteitsmanagement.

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
4-10-2010, 20:39
@Jos: Niet in Overwhere. Om daar te komen moet je in Hoorn of op Kersenboogerd overstappen op de trein richting Schiphol/Hoofddorp.
het stoppen van de IC op alle stations tussen Ehz en Hrn is niks nieuws: Gebeurt nu ook al

Reactie: (Jos Stoop)
4-10-2010, 17:03
stopt de intercity vanuit Enkhuizen ook naar Purmerend Overwhere?