Geen excuses van Enkhuizer wethouder Franx

ingevoerd op 25-4-2008

Het Dagblad voor West-Friesland meldt vrijdag dat wethouder Franx van Enkhuizen weigert zijn excuses aan te bieden: ,,Van zijn lang zal ze leven zal ik geen excuses maken’’, zegt wethouder Jan Franx van Enkhuizen. Hij reageert op het Hoornse raadslid Roger Tonnaer. Die vindt dat Franx zijn excuses moet maken aan de directie van de Stoomtram.

In plaats daarvan handhaaft Franx de stelling dat directeur Jaap Nieweg moet vertrekken, voordat Enkhuizen wil praten over steun aan de Stoomtram. Franx (fractie Nieuw Enkhuizen) verklaarde onlangs dat het vertrek van Nieweg al in november 2006 door de Enkhuizer raadsfracties als voorwaarde werd gesteld voor financiële steun van Enkhuizen voor de Stoomtram. Concreet uitte Franx kritiek op de managementskwaliteiten van Nieweg. ,,Die man lobbyt al jaren om geld voor de stoomtram. Dan moet je toch eens bij jezelf te rade gaan’’, verklaarde Franx in deze krant.

Raadslid Roger Tonnaer (eenmansfractie) betitelde de uitspraken van Franx afgelopen dinsdag in de raadsvergadering van Hoorn als ’verbijsterend’. ,,Het is schadelijk voor personen en een organisatie en niet gebaseerd op feiten’’, stelde Tonnaer.

bron: NHD

zie ook onderstaand bericht op Hoorngids:

Reacties
Reactie: (Oprecht)
3-5-2008, 10:46
Excuses zijn alleen maar echt wanneer zij zijn oprecht, anders is het hypocriet geef ze dan maar niet. Ook al zou het Hoorn.

Reactie: (reactie)
27-4-2008, 22:18
Lees ook reacties op:

http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article3415933.ece#reacties

Reactie: (Peter van Swieten)
27-4-2008, 22:17
Franx biedt dus helemaal geen excuses aan, nee, hij doet er zelfs nog een schepje bovenop: dat dure treintjes repareren is uit den boze en kost, aldus Franx, de exploitatie handen met geld. Ik begrijp niet dat deze wethouder nog niet demissionair is. Dit is politiek onfatsoen van de bovenste plank: eerst zet hij de raad op het verkeerde been door een raadsvoorstel (mede) in te dienen, zonder er zelf achter te staan: namelijk: de vereisten Jaap Nieweg stapt op en alleen het toeristische treintje blift rijden, stonden NIET in het aan de raad voorgelegde voorstel. Dan vervolgens, als de raad zijn voorstel wegstemt, unaniem, wel te verstaan, blijft hij gewoon zitten, ja, hij verdedigt zelfs de tegenstem van de raad, alsof hij zelf de tegenargumenten verzonnen heeft. Nog nooit heb ik het zo zout gevreten. Een INTEGER wethouderscollege had na het verwerpen van de VVD-D’66 motie verzocht om SCHORSING van de raadsvergadering, en na intern collegeberaad BESLOTEN HET VOORSTEL IN TE TREKKEN, voordat het met een unaniem "tegen" zou worden weggestemd. Zo niet, dan had het deCONSEQUENTIES behoren te trekken en OP TE STAPPEN! DAT IS DE NORMALE, EN FATSOELIJKE GANG VAN ZAKEN binnen een NORMAAL FUNCTIONEREND DEMOCRATISCH stelsel! Wat er nu is gebeurd is een parlementaire democratie onwaardig!! Oftewel: het Enkhuizer college, doch in ieder geval Franx dient op te stappen: het is nu volstrekt ongeloofwaardig geworden, en heeft daarmee alle gezag verloren. Veel meer waardering heb ik dan ook voor het Tilburgse college, dat, na het verwerpen van haar voorstel m.b.t. het theater van "Adje", haar consequenties heeft getrokken en in zijn geheel is opgestapt!