Insluipers actief in Hoorn

ingevoerd op 25-4-2008

De bewoner van een huis aan de Koperslager lag vrijdagochtend om 01.30 uur nog wat in bed te lezen toen hij vanuit de woonkamer gerommel hoorde. Hij ging polshoogte nemen en trof in de woonkamer een onbekende man aan die na zijn binnenkomst de woning uitvluchtte via de keukendeur.

De benadeelde mist een mobiele telefoon en een portemonnee met een klein geldbedrag en diverse pasjes, waaronder zijn rijbewijs. Niet bekend is hoe de dader is binnen gekomen. Het ging om een slanke blanke man van ongeveer 30 jaar oud. Hij was ongeveer 1,80 meter lang en droeg een donker jack en een petje.

Een bewoner van een woning aan de Hoefblad werd rond 06.00 uur wakker van gestommel in de woonkamer. Toen hij ging kijken zag ook hij een persoon in de woonkamer staan. Omdat hij zijn bril niet op had kon hij geen goed signalement van de insluiper geven. De persoon, vermoedelijk een man, vluchtte via de schuifpui aan de achterkant de woning uit. Ook hier is niet bekend hoe de dader precies is binnengekomen. Er waren geen braaksporen. De bewoner mist ook zijn portemonnee met geld en pasjes.