Koninginnedag in Blokker en Zwaag

ingevoerd op 28-4-2008

Koninginnedag in Blokker
De Oranjevereniging Blokker organiseert op woensdag 30 april een Koninginnefeest bij winkelcentrum De Beurs aan de Westerblokker. Jong en oud zijn welkom. Het programma ziet er als volgt uit:
· 9.00 uur : Start vrijmarkt
· 9.30 uur: verzamelen en inschrijven voor de fietsversiertocht (R.K. kerk Oosterblokker)
· 09.35 uur: verzamelen en inschrijven voor de fietsversiertocht (parkeerplaats Mobilyto aan de Boekert)
· 09.45 uur: start optocht met fanfare Pancratius vanuit Oosterblokker
· 09.55 uur: start optocht met fanfare Pancratius vanuit Blokker
· 10.30 uur: officiële opening door Burgermeester Onno van Veldhuizen
· 10.40 uur: prijsuitreiking fietsversiertocht
· 10.45 uur start ballonnenwedstrijd
· 10.50 uur: start activiteiten Beursplein
· 13.30 uur: karaokeshow 
· 14.00 uur: seniorenmiddag in het Gouden Hoofd m.m.v. Het Egelander Kapel
Door oplopende kosten is de organisatie genoodzaakt om over te gaan tot de verkoop van polsbandjes. Daarmee kunnen kinderen deelnemen aan alle activiteiten zo vaak als zij willen. De polsbandjes zijn voor 1 euro per stuk te koop op het Beursplein. Informatie over de activiteiten geeft de heer Ed Haring, telefoon 06 23260923.
De Westerblokker is op 30 april van 8.00 tot 17.00 uur voor alle verkeer afgesloten tussen de Bramleylaan en de Kolenbergstraat. Het verkeer wordt omgeleid via de Bramleylaan en de Kolenbergstraat. Bereikbaarheid voor de brandweer dient gewaarborgd te blijven met een minimale doorgang van 3,5 meter.

Koninginnedag in Zwaag
In Zwaag vindt het Koninginnedagfeest ook dit jaar plaats op sportpark ’t Krijt. Deelnemers en toeschouwers kunnen weer genieten van een spectaculair programma voor jong en oud.
· Voor de jeugd tot 12 jaar beginnen de festiviteiten om 13.00 uur. Spelletjes zoals een  fietsparade en een spelcircuit worden afgewisseld met een kanjerplaybackshow.
· Vanaf 13.30 uur kan iedereen van 12 t/m 15 jaar deelnemen aan het Oranje boardingvoetbaltoernooi en vanaf 15 jaar aan een spectaculair spellencircuit. De teams bestrijden elkaar in spelonderdelen: junkbag run, Mexicaanse estafette, multilanglaufen, hole-shoot, eiwerpen, rugby-soccer.
· De festiviteiten worden rond 16.00 uur afgesloten met de prijsuitreiking, waarna tot 22.00 uur ’s avonds wordt gefeest met muzikale omlijsting door Party Top Entertainment.
Informatie over de activiteiten voor de jongste deelnemers geeft Marga Molenaar (telefoon 242433). Informatie over het spellencircuit geeft Marcel Pronk (e-mail wf.koninginnedag@quicknet.nl ). Zie ook de website www.westfriezen.nl