Voor de 5e keer de Westfriesgasthuis-loop

ingevoerd op 28-4-2008

Maandag 12 mei, Tweede Pinksterdag, organiseert het Westfriesgasthuis voor de 5e keer de Westfriesgasthuis loop. Vanaf 9.00 uur is inschrijven mogelijk, de start is om 11.00 uur. Er is zowel een vijf als tien kilometer loop. De kosten voor deelname bedragen € 2,- voor de korte route en € 3,- voor de lange route. De opbrengst gaat naar Hospice Dignitas.

Parcours
Het parcours is gelijk aan vorig jaar. Pieternel de Graaf: “We hopen dit jaar weer veel deelnemers te verwelkomen. Naast de hardlopers zijn bezoekers ook van harte welkom om deelnemers te komen aanmoedigen. Dit kan bij de start en finish zijn die dit jaar op het voorplein van het Westfriesgasthuis is, maar het kan ook langs het parcours.”
10 km loop: Maelsonstraat, Dampten, Berkhouterweg,  Oosteinde,  Klompenmakerspad, Bobeldijk, Bobeldijkerweg, Keern, Dorpsstraat, pad langs Schepenen en Wever, door wijkpark Risdammerhout; fietstunnel Vredehof, Vredehofstraat, finish: voorplein ziekenhuis.
5 km loop: Vredehofstraat, fietstunnel Vredehof, wijkpark Risdammerhout, Geldelozeweg, Keern, Dorpsstraat , pad langs Schepenen en Wever; door wijkpark Risdammerhout, fietstunnel Vredehof, Vredehofstraat, finish: voorplein ziekenhuis

Hospice Dignitas
De opbrengst van de Westfriesgasthuis loop, bestaande uit inschrijfgelden, gaat dit jaar naar Hospice Dignitas. Het hospice biedt ernstig zieken een vertrouwde omgeving, waarin zij hun laatste levensfase zo prettig en waardig mogelijk kunnen doorbrengen. De pijn-/leedverzachtende zorg staat centraal. Gemotiveerde vrijwilligers zorgen voor de dagelijkse zorg en begeleiding. Voor naasten is ook veel aandacht. Goed opgeleide verpleegkundigen dragen in samenwerking met de behandelende huisarts zorg voor alles op medisch-technisch gebied.