Rokersorganisatie gaat vanuit Hoorn internationaal

ingevoerd op 1-5-2008

Vertegenwoordigers uit tien landen richten aanstaand weekend op een boot in Hoorn de International Coalition Against Prohibition (ICAP) op. De koepel richt zich tegen betutteling van overheden. De boot, in feite een drijvend huisje, ligt momenteel in de binnenhaven van Hoorn.

Rokersorganisatie Stichting Forces Nederland is een van de initiatiefnemers. Het rookverbod is een van de onderwerpen waar ICAP tegen strijdt, maar de ICAP richt zich ook tegen andere bemoeienis van overheden. ,,De invloed van de overheid op het dagelijkse leven breidt zich, over de hele wereld, steeds verder uit. Het wordt daarom tijd dat er een krachtige, internationle tegenbeweging wordt opgezet die de keuzevrijheid van burgers om zelf invulling aan hun leven of bedrijf te geven sterk gaat verdedigen’’, aldus de organisatie in oprichting.

Vertegenwoordigers uit de Verenigde Staten, Canada, Ierland, Groot-Brittannië, Denemarken, Duitsland, België, Hongarije, Italië, Frankrijk komen vrijdag en zaterdag naar Hoorn om de statuten van hun internationale organisatie te bekrachtigen.

Reacties
Reactie: (Rik)
8-5-2008, 09:34
Beste niet roken bij anderen,reactie.

Eindelijk eens een reactie die vanuit meerdere oogpunten wordt bekeken en niet achter de grote kudde aan.

Maar even 1 ding, jij zegt dat drank en gokken niets te maken heeft met de gezondheid van een ander. Laat ik je nu eens vertellen dat ik er met mijn werk echt heel veel mee te maken hebben en dan overdrijf ik echt niet. Weet je hoeveel ruzies en vechtpartijen er door drank ontstaan en hoeveel kinderen er daardoor ook gekweld worden die vervolgens hun hele leven daar last van hebben. Misschien heb je het nog nooit meegemaakt en ik hoop ook dat je het nooit meemaakt maar hou er rekening mee dat het veel inpact heeft als je in elkaar geslagen wordt door een dronken malloot of dat pappa mamma slaat. Tja en gokken: Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat dat verslavend is en dat je op een gegeven moment moet gaan stelen voor je geld (niet iedereen natuurlijk)

Nog even als toevoeging, ik ben niet een brave burger die nooit iets doet ik doe het alleen anders. Ik heb ook vaak veel te veel drank op maar ik sloop niets en sla niemand in elkaar, ik kom om lol te maken niet om mijn agressie kwijt te kunnen.

Reactie: (niet roken bij anderen, Reactie)
7-5-2008, 10:35
De wens is de vader van de gedachte hier....
En er wordt steeds naar andere zaken gewezen. (’want als jij klaagt over wat voor ons wenselijk is dan zoeken wij iets om terug te klagen.......:-)
Dit bericht gaat over roken.

...Astma (bijv.) is geen onzin Rik. En mensen met een aangeboren hartprobleem hebben wel degelijk een hartprobleem en lopen extra risico met rook er bij.

...Het is bewezen dat rook slecht is voor hart/bloedvaten/kransslagader/longen dus dring je rook niet op aan een ander. Roken is niet noodzakelijk en daar kún je mee stoppen en als je dat niet wilt dan heb je je sociaal aan te passen.
..Laten ze anders naast wc’s gesloten kleine kamertjes met sterke afzuigers maken in cafés. (Een fatsoenlijk mens gaat ook niet in het café zelf zitten schijten)

.....Wel drinken en gokken daar tref je de gezondheid van een ander niet mee.

... er is (bij een rookverbod) genoeg over om uit te kiezen: je kunt sporten, kunst, naar concerten, fietsen, wandelen, boek lezen enz. enz. ...... Oneindige mogelijkheden. :-)

Ik heb geen haat jegens rokers trouwens maar wil jou rook niet binnen krijgen en ik verkondig mijn mening als individu, niet vanuit een kudde.

Kortom we leven met (te) veel 2 voeters op deze aardbol en zullen dus afspraken/ regels moeten maken zodat de een z’n pleziertjes/gebruiken niet structureel ten koste van de ander gaat. In Nederland hebben we relatief zo’n beetje erug veel vrijheid naast ook veel regels. Wees blij dat het geen dictatuur is hier. Misschien zijn we te veel verwend.
Ik sprak laatst iemand die inbreker was. Hij zei: belachelijk dat ik veroordeelt ben, wat moet ik met regels en gezeur van een rechter? Hou op met het gezeur, als ik nou graag wil stelen, laat me dan.....

Hou vol!


Reactie: (Piet)
6-5-2008, 10:48
Ziekelijke betutteling allemaal.
Zelf rook ik niet, maar ruik wel mee. Vooral als sommige personen zich uit milieu overwegingen niet met zeep o.i.d. wassen. Die lucht met het warme weer is pas echt smerig.

Reactie: (tamara)
5-5-2008, 13:34
Ik heb geen stress hoor en ook geen teer zieltje,word alleen ontzettend moe van dat gezeur over rokers,je kan tegenwoordig nergens meer een sigaret opsteken want zelfs op een terras zeuren mensen over de rook.vind ik gewoon erg vervelend, en het stoort me enorm,we mogen strax inderdaad ook nergens meer binnenroken en dat vind ik wat cafe’s betreft erg vervelend,deuren sluiten om 2 uur dus kun je niet meer naar buiten,daar komt bij dat als het druk is ergens je zowieso niet naar buiten mag en anders niet meer binnenkomt.in een restaurant niet roken vind ik prima en logisch maar het gaat allemaal veel te ver,strax mogen we helemaal niets meer van de regering.

Reactie: (Rik)
5-5-2008, 12:28
Haha geweldig die theorie, ik heb hem ook nog nooit gehoord.

Waar het mij eigenlijk om gaat:
Ik wil rokers of niet-rokers niet voortrekken of een klap nagegeven, waar ik mij wel heftig tegen verzet is dat we in dit land worden geleeft en zometeen niets meer mogen of niets zelf beslissen, is nu al aan de gang.

En de enige goede reden die ik wil horen van niet-rokers is dat hun kleren stinken na het uitgaan. Dit is namelijk een feit. Voor de rest gezondheid slaat nergens op want stress en overgewicht halen de rokers in met ongezond leven en bovendien zitten we niet allemaal aan het spa-tje blauw in de kroeg dus we zijn daar toch al ongezond aan het doen toch of niet? Waarom mogen we wel gokken en drinken en de rokers niet roken. Ik vind de hele haat tegen rokers puur kuddegedrag en het is gewoon met het vingertje wijzen naar een ander zodat niemand ziet dat je dik of lelijk bent neej want we zetten de rokers in het verdoemenis hoekje.

Reactie: (geen rook opdringen aan anderen)
5-5-2008, 11:59
Jij (Rik) rookt wel degelijk want je komt in de kroeg. Meeroken zou nog schadelijker zijn dan ’zelf roken’. (omdat je lichaam door meeroken zich minder verzet omdat er -t.o.v. ’directe rokers’- ook meer periodes zijn per dag waarop je niet rookt. M.a.w. je hebt mogelijk minder afweer door de ook rookvrije periodes.)

Sterke mensen met karakter/persoonlijkheid weten altijd ’maat te houden’ en laten zich niet beïnvloeden door de omgeving.

Ik ben er een groot voorstander van om ook het verkeer geheel schoon te maken, iets wat al lang het geval had kunnen zijn maar wat is vaker is tegengehouden door de olie-maffia en de overheden tot nu toe want de omzet, eigen loopbaan en economie op korte termijn gaat voor.
Misschien kan roker met z’n mede rokers de supermarkten gaan vullen met bakfietsen en met de hand, dan hebben ze weinig tijd meer om in de kroeg hun rook aan anderen op te dringen :-)

Wat een agressie trouwens Tamara en roker. Last van stress? Tere zieltjes? ;-)

Reactie: (Rik)
5-5-2008, 03:20
Ziektekosten die omlaag gaan door te stoppen met roken. Even googlen en je komt er achter dat de duurste mensen ook de dikste zijn. Statistiekjes altijd leuk.

Bovendien die rokers gaan eerder dood dus dat scheelt weer in de pensioenpot en gaat de vergrijzing tegen.

Ik rook zelf niet maar als we dan toch mensen in hokjes gaan zetten dan zou ik graag willen dat dikke mensen niet meer in de kroeg komen (muv de dikke mensen door ziekte) Ow ja en als we dan toch bezig zijn laten we dan ook de lelijke mensen gewoon weigeren.

Ow nog wat, een vriend van mij is gestopt met roken en een andere niet. Normaal deed hij een peukie en een biertje, nu in dezelfde tijd drinkt hij 2 biertjes.

Waar het allemaal op neer komt is dat we straks een probleem hebben want dan hebben we nog meer drankoverlast maja als we maar wat te zeiken hebben en andere mensen kunnen beoordelen toch.

En nu snel naar bed want de wekker gaat weer vroeg.

Reactie: (roker)
3-5-2008, 20:40
Heej anti-rook wat een domme opmerking over het verkeer, NOODZAKELIJK HAHA.. Gewoon luie mensen die liever in de auto zitten dan op de fiets, en wij maar hun stank inademen.

Reactie: (tamara)
3-5-2008, 13:39
wat een gezeur zeg!verschrikkelijk die antirokers,wat kunnen jullie zeuren..niet tekort!daar krijg je stress van en van stress krijg je het ook aan je hart en dat kost ook geld!laat rokers lekker in hun waarde,we worden al genoeg gediscrimineerd dankzij zeikerds zoals jij.

Reactie: (anti rook)
3-5-2008, 13:06
De chemische ellende in de buitenlucht is een ander probleem bijv. door het gemotoriseerde verkeer veroorzaakt maar dat is vaak noodzakelijk vervoer en dat is wat anders dan een individuele verslaving waar je zo mee kunt stoppen. (Een vrachtauto blijft nodig om de supermarkt aan te vullen dagelijks)

De niet-rokers helemaal niet naar een café dat is veel ongezelliger voor deze groep dan dat een roker even naar buiten gaat. En anders stop je maar met roken dan kunnen de ziektekosten later ’s omlaag want de meeste rokers krijgen het vroeg of laat (ernstig) aan hun hart en/of longen waarna ze (als het eigenlijk al te laat is) ineens kunnen stoppen blijkt meestal in de praktijk.

Reactie: (Roker)
3-5-2008, 10:32
Dat roken een walgelijke geur heeft is waar en dat het tijd wordt dat niet-rokers normaal adem kunnen halen is hun goed recht. Maar het blijft voor ons rokers zwaar ongezellig alleen nog buiten te moeten/mogen roken. Wanneer dit voor ons aller gezondheid is, moet er nog veel gebeuren in de politiek! Want van alle chemische ellende in de lucht worden we echt pas ziek, vriendjes- politiek!?

Reactie: (Archangel)
2-5-2008, 22:32
quote:"De rookverslaafden gaan maar steeds even naar buiten om te roken". Lekker hypocriet!!! Vind het heel rot dat jij astma heb maar als je rokers de kou in stuurt om te roken krijgen ze misschien wel een longontsteking. Al zouden de horecabedrijven meer geld in goeie afzuiginstallaties steken is iedereen blij.
Wat ik een veel groter probleem vind is dat als ik lekker buiten aan het fietsen ben steeds maar weer die vieze verotte uitlaatgassen van auto’s inadem. Daar zou je bijna astma van krijgen......

Reactie: (anti rook)
2-5-2008, 13:21
Zal blij zijn als het rookverbod er is, kan ik (met m’n astma) en andere rook-ontlopers ook ’s naar een café en restaurant! De rookverslaafden gaan maar steeds even naar buiten om te roken, net als wanneer je naar het toilet moet je naar het toilet gaat.

Reactie: (hansje)
1-5-2008, 19:46
Mijne fensen oon baard.Haten lun grote
pond hoepen ep do Oede Doulenkade
donder ze drollon ep re tuimen.

Reactie: (hans)
1-5-2008, 18:02
Fijne mensen aan boord. Laten hun grote hond poepen op de Oude Doelenkade zonder de drollen op te ruimen.