Brand in Etos op Grote Noord

ingevoerd op 3-5-2008

Op het Grote Noord in Hoorn heeft zaterdagochtend een grote brand gewoed in een filiaal van de Etos en een schoenenzaak.
 
Het vuur brak rond 09.00 uur uit in drogisterij Etos aan de Grote Noord. De twee naastgelegen panden (kledingzaak Blue Striker en schoenenwinkel Sneakers) liepen ook brandschade op.

Toen medewerkers voor opening bij het pand verschenen stond de winkel al in brand. Het vuur zorgde voor veel rookontwikkeling in de straat. Er zijn geen gewonden gevallen. De winkel en ook de omliggende winkelpanden hebben vooral veel rookschade opgelopen. Omdat er op het moment van de brand een markt aan de gang was, trok het incident veel bekijks van het winkelende publiek.

Brandweerlieden van omliggende korpsen hielpen bij het blussen, waarvoor water uit het IJsselmeer werd gebruikt.

De brand was zaterdagmiddag rond 16.45 uur onder controle. Het pand heeft volgens een woordvoerder flinke schade opgelopen. Hoe groot de schade precies is, is vooralsnog onbekend.

Reacties
Reactie: (frank h. vlasman)
5-6-2008, 16:10
zou Balkenende dan toch gelijk hebben?? wat kunnen wij zeuren zeg!!

Reactie: (Kees)
9-5-2008, 15:48
Hoi BRW. Even een vraag. wat heeft de eerste technische school nu met een brand te maken ?

Reactie: (roker)
9-5-2008, 15:46
Wij hebben meteen maar daad bij het woord gevoegd. Rokersorganisatie Stichting Forces Nederland heeft rook gemaakt. er stonden overigens wel heel veel stuurlui aan wal. En over amateurs gesproken, dat klopt ook nog. Een deel van de brandweerlieden waren vrijwilligers en dus amateur. Zonder hen geen brandweer. Enfin, de Etos heeft wee reclame. Binnen uitverkoop ivm. roetschade. Voor alle stuurlui aan wal en degene die aan dit stompzinnig forum menen mee te moeten kwekken, komt allen !

Reactie: (Rom)
6-5-2008, 23:51
Hey Aqua,

Als je een betere en snellere manier weet moet je dat op de markt brengen, Word je hastikke rijk van!

Vertel eens wat er verder misging?

Reactie: (BRW)
5-5-2008, 13:09
Door snel optreden van de eerste TS is erger voorkomen.
Het is jammer dat de beste stuurlui altijd aan wal staan.

Reactie: (jaap)
5-5-2008, 10:35
nee vind ik niet die mensen doen hun best. er zijn altijd mensen die wel wat te zeuren hebben. erg triest. jankerd

Reactie: (Aqua)
5-5-2008, 09:44
Zijn er meer mensen die vinden dat het water zolang wegblijf uit de spuiten van de brandweer.........? En dat het er allemaal wel erg amateuristisch uitzag allemaal?