Jongeren gaan klussen in Hoorn

ingevoerd op 6-5-2008

Op woensdag 7 mei gaat het jongerenproject De Uitdaging weer van start. Jongeren van 12 tot en met 19 jaar gaan klussen op diverse locaties in Hoorn. Het project heeft tot doel om de beeldvorming over jongeren te verbeteren en de maatschappelijke betrokkenheid van deze groep te bevorderen. Vanaf 2005 gaan de jongeren De Uitdaging aan.

De Uitdaging vindt plaats op woensdag 7 en donderdag 8 mei. De deelnemers zijn jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar. Ze zijn geworven door jongerenwerkers van Stichting Netwerk. Met De Uitdaging doen ongeveer 70 jongeren mee. In groepen worden onder andere de volgende  klussen uitgevoerd: hekken en schuttingen plaatsen en tuinwerk voor IntermarisHoeksteen, opruimen van hout en dergelijke in het Annabos en het Dwaalpark, schilderwerk in Manifesto, schilderen van buurthuis het Slot, verkeersborden schoonmaken en auto’s wassen.

Elke deelnemer verdient 40 euro met de klus. Geld dat beschikbaar is gesteld door Stichting Netwerk, IntermarisHoesteen en de gemeente Hoorn. Het geld wordt vervolgens ingezet als bijdrage in de kosten van een zelf uitgekozen uitje. Op woensdag 7 mei wordt gestart met een gezamenlijk ontbijt. Alle groepen ontvangen hun werkkleding en krijgen hun klussen uitgereikt.