Hoorn in hoger beroep in thuiszorgconflict

ingevoerd op 9-5-2008

De gemeente Hoorn gaat in hoger beroep in de zaak tegen de thuiszorgstichting Omring. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente vrijdag laten weten.

De rechtbank in Alkmaar bepaalde eind april dat de gemeente Omring een half jaar financieel moet bijspringen. De stichting verkeert in financiële problemen nadat sinds de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), vorig jaar, meer lichte huishoudelijke zorg moest worden geleverd aan cliënten. Op basis van het verleden had de stichting duurder personeel ingehuurd voor zwaardere hulp in de huishouding.

Reacties
Reactie: (bankzitter)
10-5-2008, 12:47
Ik schaar me volledig achter de woorden van Didi en beter dan haar kan ik het niet omschrijven. Die wereldvreemde ambtenaren, alleen op jacht op centen, zouden zich de ogen uit de kop moeten schamen dat ze puur uit winstbejag het welzijn van mensen van ondergeschikt belang vinden. Vroger was Nederland een welvaartsstaat, mede door inbreng van de overheid. Diezelfde overheid is al zo’n 25 jaar bezig met het afbreken daarvan. Hoorn gaat voorop in de strijd. Ik gun het niemand, maar mag hopen dat ze ooit van dichtbij worden geconfronteerd met het de konsekwenties van hun eigen handelen. Politiek, een vieze, corrupte kliek !!!!!

Reactie: (Didi)
10-5-2008, 08:03
Het is waardevol werk dat beloont dient te worden, doet u het?? Wanneer de vraag te hoog is en aanbod (let. en fig. ) te klein gaat menselijke nood voor en dat behoort goed betaald te worden, ook al wordt er weinig financieel aan verdient, gaat het om deze politiek gezien om de plichten als VOLKSVERTEGENWOORDERS die een eed hebben afgelegd het volk respectvol tegemoet te komen indien noodzakelijk.. Bezuinigen op hulp is het niet geven van de juiste zorg, voor vaak ouderen en hulpbehoevende die of hun steentje al dubbel en dwars hebben bijgedragen of nooit in staat zijn geweest maar graag hadden gewild, want niemand wil afhankelijk zijn, toch?? !!