Luilaknacht in Noord-Holland Noord

ingevoerd op 10-5-2008

Met de inzet van extra personeel in de politieregio Noord-Holland Noord is veel vernieling en vervuiling voorkomen. In Hoorn zorgde een bewoner op de Koperslager er zelf voor dat twee jongens die eieren tegen zijn woning hadden gegooid dit schoonmaakten. Toch hebben bewoners nog veel overlast ervaren van jongeren die ramen besmeurden met eieren, mayonaise of vloeibare zeep. Ook waren er diverse vernielingen aan auto’s en werden er op verschillende plaatsen in de regio ramen ingegooid.

Hoorn en omgeving
In Hoorn werden rond 02.00 uur drie verdachten aangehouden op de Nachtwachter in Hoorn voor openlijke geweldpleging. Een agent volgde een scooterrijder die zonder verlichting, helm en kentekenplaten reed. Bij de achtervolging werd tot twee keer toe een groepje van zes personen gepasseerd. Toen de agent voor de tweede keer tijdens de achtervolging langs het groepje reed werd er een rolcontainer voor zijn politiemotor gegooid. Door de aanrijding vloog de container door de lucht en raakte een 19-jarige vrouw van het groepje tegen het bovenbeen. Voor haar werd een ambulance geregeld. De motor raakte beschadigd bij de aanrijding. Een 17-jarige jongen en een 16-jarig meisje uit Hoorn en een 19-jarige jongen uit Heerhugowaard werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Er loopt onderzoek naar hun betrokkenheid bij dit voorval.

Een 18-jarige jongen uit Nijmegen werd rond 02.00 uur aangehouden voor het gooien van een stuk baksteen tegen een Connexxionbus. Agenten gingen naar De Weel omdat hier een groep van circa dertig jongeren vuurwerk op straat zou gooien en rijdende auto’s bekogelde met eieren. Bij het passeren van de bus zagen de agenten de verdachte zich op de weg begaf en dat hij een stuk baksteen naar het voertuig gooide. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.