Hoorn op Zondag 25 mei: Koopzondag

ingevoerd op 24-5-2008

Zondag 25 mei is het centrum van Hoorn de plaats om te zijn. Niet alleen zijn daar vanaf 12.00 uur alle winkels geopend, maar in de stad zijn meerdere festiviteiten te beleven. Zo is er een gezellige braderie en zingt een aantal koren de fraaiste shanty’s. Op de Roode Steen kunt u als standbeeld op de foto en deze op canvas of als prentbriefkaart mee naar huis nemen.

Shantykoren
Tussen 12.00 en 17.00 uur treden vier shantykoren voor u op in een roulerend schema. Speelplaatsen zijn: De Hoofdtoren en de Oude Doelenkade in de haven, de Roode Steen en het Kerkplein in de binnenstad.

Braderie:
Naast de winkels die open zijn is er ook een grote en gezellige markt. U treft daar niet alleen de meest uiteenlopende braderiekoopjes maar ook aanbieders van antiek en curiosa, hobbyisten met huis en tuindecoraties en winkeliers die met speciale marktaanbiedingen naar buiten gaan.

Als zeeheld op de foto:
Op de Roode Steen kunt u een foto laten maken voor een photowall van 4 x 5 meter met een verkleind bronzen standbeeld naast u. Daarna neemt u plaats op de sokkel: op staande voet.
Bij de gezusters Wilhelmus van Digi-Gallery (Grote Oost, zo’n paar voetstappen van de Roode Steen), laat u deze digitale foto uitprinten op canvas en/of in een mapje met artcards.

De opbrengsten van deze publieke performance van André Van Eynthoeve (samen met Ramses Shaffy – Amsterdam) komen ten goede aan een goed doel. De opbrengsten van dit project “Ook als Zeeheld op de foto? “ gaan naar stichtingen in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in de regio Hoorn. Kortom, weer een fijne dag om in het Hoornse winkelcentrum te vertoeven.
Zie ook deze link: