Verkeerscontroles in Hoorn

ingevoerd op 3-6-2008

Op dinsdagmorgen werd tussen 07.45 en 09.30 uur een bromfietscontrole gehouden op de Westerblokker in Blokker. In totaal werden 37 bromfietsers gecontroleerd. Hiervan bleken er vijf opgevoerd te zijn. Twee bestuurders bleken geen helm te dragen.

Op dinsdagmorgen werd tussen 10.20 en 11.50 een verkeerscontrole gehouden op de Oostergouw in Hoorn. Twintig bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen. Tegen een bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij een stopteken van een politieman negeerde. Op basis van het kenteken werd deze bestuurder thuis bezocht.

Reacties
Reactie: (besaro)
7-6-2008, 08:11
25 agenten?????? t`is niet waar. ;)

Reactie: (jan)
6-6-2008, 10:21
parkeercontrole heb je talloze stadwachten voor die dat tegenwoordig doen, snalheidscontrole kan in zon klein landje als dit geautomatiseerd worden of net als in zweden 2000 euro boete bij te hard rijden, en daar rijdt niemand te hard hoor , maar het gaat echt om de centen tegenwoordig, alcoholsloten zijn er ook voor de autos, maar dat er snachts geen politie meer te zien is op straat of vreselijke onderbezetting dat is toch niet te verkopen. Bij een kennis van mij stond laatst iemand in de achtertuin snachts, politie gebeld en het duurde bijna een uur voordat ze er waren, vogel gevlogen. Maar die kennis werdt de volgende dag aangehouden door 25 agenten omdat hij zijn gordel niet omhad ja dat egrijp ik heel goed dat je woedend wordt. taken verdelen heet dat. 12 bij de controle en 12 surveilleren snachts.

Reactie: (besaro)
5-6-2008, 15:14
Daniel heeft in sommig opzichten gelijk, geen parkeercontrole meer? straks kan er niemand de stad in, geen alcoholcontroe meer, wordt je schoonmoeder overreden, geen snelheidcontrole meer wordt lekker racen. Alle nadelen heeft een voordeel toch?

Reactie: (jan)
4-6-2008, 14:32
Daniel, het is maar net wat je belangrijker vindt , dat men de gordels draagt of "de inbraken, diefstallen, overvallen of andere zware delicten!" of werk je bij de politie ?

Reactie: (Daniel)
3-6-2008, 22:35
Als iedereen zich nu eens gewoon aan der verkeersregels ging houden, pas dan kan de politie zich bezig gaan houden met andere zaken zoals de inbraken, diefstallen, overvallen of andere zware delicten! Zolang wij de regels aan onze laars lappen vindt ik het niet meer dan normaal dat er gecontroleerd wordt, ik wou dat het mij eens overkwam.. Ik rijdt altijd met de gordel om, in een verzekerd en APK goedgekeurd voertuig met een geldig rijbewijs.

Reactie: (jan)
3-6-2008, 17:44
De belastingdienst kan dit beter doen de boetes zijn niet in verhouding tot de overtreding, het gaat niet om de veiligheid maar om de begroting sluitend te krijgen.