Verkeerscontroles in Hoorn

ingevoerd op 8-6-2008

Op de Willemsweg en op Het Keern in Hoorn werd zondag gecontroleerd. Op de Willemsweg werden tussen 02.30 en 03.30 uur zeventien blaastesten afgenomen. Drie bestuurders kregen een rijverbod, één hiervan moest zijn rijbewijs inleveren. Deze 38-jarige automobilist uit Venhuizen blies 985 ug/l. Dit is bijna vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

Op Het Keern werd van 22.00 tot 06.00 uur gecontroleerd op alcohol. Hier werd bij 160 bestuurders een blaastest afgenomen. Er waren zes overtredingen, waarvan één invordering van het rijbewijs. Een 65-jarige automobilist uit Purmerend moest zijn rijbewijs inleveren nadat hij 725 ug/l. geblazen had. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Een 23-jarige automobilist uit Hoorn raakte zaterdagochtend rond 05.00 uur zijn rijbewijs kwijt nadat hij was aangehouden met teveel drank op de Klipper in zijn woonplaats. De beginnend bestuurder blies 455 ug/l. De toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurders is 90 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 350 ug/l.

Een 17-jarige jongen uit Hoorn werd zondagochtend rond 02.15 uur aangehouden. Agenten zagen de jongen op zijn bromfiets rijden zonder licht en met hoge snelheid over de Provinciale weg 506. Zodra de bromfietser de politieauto zag probeerde hij te ontkomen door het fietspad op te rijden bij de Nieuwe Steen. De agenten wisten de jongen te stoppen. Hij bleek niet over een rijbewijs te beschikken en de bromfiets was niet verzekerd. Hij had de motorscooter van zijn vader geleend en uit de tuin gepakt om een eindje te gaan rijden. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau in Hoorn. Hier moest hij een ademtest afnemen waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies 575 ug/l.