Eerste Hulpverleners Dag groot succes

ingevoerd op 9-6-2008

Met ruim 1.000 bezoekers en prachtig weer is de 1e Hulpverleners Dag van zondag 8 juni een feit en een groot succes gebleken. De hulpverleners waren zeer tevreden met alle service die de vrijwilligers van Stichting Evenementen Stad Hoorn (SESH) hen verleenden.
 
Alle hulpverleners kregen vooraf aan het evenement een lunch aangeboden, die door Bakkerij Otten, de HEMA, de Twee Gebroeders, slagerij Theo Wognum, VHC Jongens en de Melangerie werd gesponsord.

De vrijwilligers van SESH zorgden voor gezellig gedekte tafels. De lunch werd vanwege het prachtige weer in de buitenlucht geserveerd, zodat de hulpverleners echt in het zonnetje werden gezet.
 
Spectaculaire demonstraties
Voor de bezoekers is de 1e Hulpverleners Dag ook een geslaagde dag geworden. De brandweer, politie en ambulance gaven spectaculaire demonstraties. De brandweer bewees dat de demonstraties niet alleen spectaculair waren, maar ook zeer leerzaam. Het publiek werd op veilige afstand gehouden toen de brandweer demonstreerde wat de beste manier was om een z.g. vlam in de pan te blussen.

De helikopter van de KLPD trok veel belangstelling evenals de spannende demonstratie van de hondengeleiders. De ongevallen demonstratie op het middenplein met ambulance, brandweer politie en Lotus-leden, liet levensecht zien hoe men samenwerkt tijdens een ernstig ongeval. De manier van werken en het samenspel tussen de hulpverleners oogstte veel bewondering.

De Koninklijke Nederlandse Landmacht liet zien wat je allemaal in je mars moet hebben om bij hen te mogen werken. Mannen en vrouwen lieten zien hoe goed je getraind moet zijn om het zware werk te doen.

Geslaagd evenement
SESH spreekt van een geslaagd evenement de diverse hulpverleners waren meer dan tevreden over deze dag. Het plan is om van deze dag een traditie te maken en om de twee jaar de dag van de hulpverleners te gaan houden.
Stichting Evenementen Stad Hoorn wil vooral benadrukken dat hoe belangrijk het werk is dat de deze mensen doen. Men beschouwt het als vanzelfsprekend dat de hulpverleners er altijd zijn en vergeet dat deze mensen in vaak zeer moeilijke omstandigheden hun werk moeten doen.
SESH

Stichting Evenementen Stad Hoorn is voortgekomen uit de stichting Hoorn 650. Een aantal initiatiefnemers vond dat evenementen niet gebonden moeten zijn aan een jubileum, maar ieder jaar moeten plaats vinden. SESH organiseert evenementen en helpt andere organisaties evenementen te organiseren in Groot Hoorn. De organisatie bestaat uit een groep van 60 enthousiaste vrijwilligers die Hoorn als bruisende havenstad op de (inter)nationale kaart zet.

Reacties
Reactie: (annet ross )
11-6-2008, 18:49
geweldig zo,n dag voor de hulpverlenners ,zei verdienen dat elk jaar ,je kan altijd een beroep op ze doen .
gefeliciteerd met deze dag groeten annet ross