Gemeentelijke Hoorn gaat ’duurzaam eten en drinken’

ingevoerd op 12-6-2008

De gemeente Hoorn gaat op het stadhuis duurzaam cateren. Dit betekent dat voor maximaal 55% duurzaam wordt ingekocht voor de catering. Concreet gaat het om het vervangen van de huidige koffie door een fair trade koffie. Zuivel en eieren worden vervangen door biologisch geproduceerde producten, evenals fruit, kaas, groenten, vleeswaren, salades, soepen en jus d’orange.

Gestreefd wordt naar het zoveel mogelijk toevoegen van nieuwe duurzame artikelen aan het assortiment.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn in ontwikkeling en vormen de komende jaren een trend en oefenen invloed uit op de bedrijfsvoering van overheden. De huidige inkopen van de gemeente waren getoetst en voldeden niet aan de eisen van duurzame catering. Vanuit het kabinet is de eis opgelegd duurzame catering binnen overheden in te voeren. Het Rijk heeft SenterNovem aangesteld om voor gemeenten criteria op te stellen die nodig zijn voor het inkooppakket catering.

Reacties
Reactie: (ping)
17-6-2008, 18:17
De meeste ambtenaren daarzo nemen hun eigen eten mee of eten gewoon thuis... dus of het iets uit gaat maken..

Reactie: (Didi)
12-6-2008, 20:59
Een mooi initiatief !! Maar wie gaat het betalen ? De belasting betaler, of moeten de ambtenaren nu meer betalen voor hun broodjes en koffie, vast niet? Kan het voor ons ook wat goedkoper dan in de supermarkten? Of moeten wij ons nu blijven schamen boodschappen te kopen die dieronvriendelijk zijn? Mensonvriendelijk noem ik dat ! Wij willen ook eerlijk voedsel voor een eerlijke prijs ! Ja toch ?