Vechtersbaas gebeten door politiehond

ingevoerd op 15-6-2008

Zaterdagnacht, kort na middernacht, vond er een opstootje plaats op het Grote Noord. Een 21-jarige man uit Hoorn had woorden met zijn ex-vriendin. toen haar 18-jarige broer uit Oosterblokker het voor haar opnam, ontstond er een handgemeen waarbij de broer diverse klappen en een knietje in zijn gezicht kreeg van de verdachte. De broer liep een flinke bloedneus op. Surveillerende agenten waren snel ter plaatse en wilden de verdachte aanhouden. Daarbij verzette hij zich hevig. Hij sloeg wild om zich heen.

Omstanders wilden hem gaan helpen en er ontstond voor de agenten een dreigende situatie. Om het verzet te breken werd een diensthond ingezet. Publiek nam afstand en er kwamen assisterende politie-eenheden ter plaatse om de orde op straat te herstellen. Ondanks diverse waarschuwingen bleef de verdachte echter agressief en de diensthond beet hem dan ook in zijn been.

Kort daarna kon de verdachte geboeid worden overgebracht naar het bureau waar hij in een cel tot kalmeren kwam en een dokter naar zijn verwonding keek. De bijtwond behoefde niet gehecht te worden en de verdachte kreeg medicatie voorgeschreven. In de loop van de ochtend werd hij verhoord. Hij gaf toe dat hij beter met de politie mee had kunnen werken en had spijt van zijn gedrag. Hij is in de middag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar die hem in vrijheid stelde in afwachting van het verdere proces.

Reacties
Reactie: (jan)
16-6-2008, 15:47
Ik heb het toevallig gezien en vele ook nog, de broer van het meisje is begonnen met vechten en kreeg daarna zelf klappen en was alleen een woordenwisseling, de verdachte wilde zich inderdaad niet laten arresteren maar bleef gewoon op de grond liggen en agenten beukten onfatsoenlijk op hem los nadat ze hem flink in elkaar geslagen hadden boeiden ze hem en terwijl hij op de grond lag reeds in de boeien lieten ze de politiehond op hem los die hem echt heel erg in zijn benen beet waarop de heldhaftige dienders nog even een voll laag pepperspray in zijn gezicht loste. Hij was al hulpe,loos en kon niets meer doen, de menigte keerde zich dan ook ( terecht) tegen de politie die deze man gewoon onnodig zwaar mishandelde. FDe aanstichter is een zoontje van een politie-agent vandaar dat er ook zo fel werdt opgetreden, Nu maar hopen dat er niet blijkt dat er een van de 80 getuigen van deze mishandeling geen filmpje met zijn mobiel gmaakt heeft want dit kan volgens mij niet ongestraft gedaan worden.