Hollandia wint uitduel in en tegen FC Lisse met dubbel gevoel

ingevoerd op 15-6-2008

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

VOORAF: Hollandia kende een rustige voorbereiding in het clubhuis, na de maaltijd een foto sessie ging het gezelschap op weg naar Lisse. Onze trouwe en vaste chauffeur Vincent bracht ons met een kleine hapering, de bus had een blessure en werd door verzorger Hans Schuurman en trainer Ron van der Gracht vakkundig ingetaped. Dat veel Hollandia supporters haar ploeg ging steunen bleek wel toen de bus onder het brugrestaurant bij Schiphol reed. Voor de ramen van het restaurant stond het bijna voltallige Hollandia 8 te zwaaien naar de spelersbus. Op een sfeervol sportpark Ter Specke, waarbij de supporters van FC Lisse alles uit de kast haalden om de plaatselijke helden aan te moedigen. Ook de vele meegereisde Hollandia supporters lieten zich niet onbetuigd.

DE WEDSTRIJD: FC Lisse begon in de eerste minuten sterk maar bij balverlies in de 4e minuut van de geelblaauwen gaf Willie Overtoom vanaf links een harde voorzet die door Bob Kortebos en de gehele Lissense verdediging werd gemist, maar niet door de opkomende Patrick van Dijk die de bal snoeihard en onhoudbaar voor doelman Samir Beeldsnijder tegen de touwen joeg. Heel even werd het stil in Lisse door de 0-1, echter niet voor lang de Lisse supporters gingen massaal hun ploeg aanmoedigen en zweepten de spelers op. Dit resulteerde in een rode kaart voor Lisserspeler Marvin Nieuwlaat die het in de 23e minuut niet kon nalaten om Peter Kuiper na een duel na te trappen. De matig leidende scheidsrechter Jansen uit Zwolle had echter zijn assistent Hendriks nodig om het vonnis te vellen over Nieuwlaat. FC Lisse leek even aangeslagen maar zoals vaak is het spelen met 10 man voor een thuisspelende ploeg met de 11e man op de tribunes geen probleem. In de 42e minuut was het Rik Vermeulen die van dichtbij na een slecht weggewerkte corner FC Lisse langzij bracht (1-1) wat tevens de ruststand werd. Na de rust een wissel bij Hollandia A-junior Mo el Bouziani kwam in het veld voor Bob Rijkhoff, de aanvallen op beiden doelen in deze zeer aantrekkelijke wedstrijd wisselden met de minuut. In de 53e minuut begon de grote “Willie Overtoom Show” de balgoochelaar soleerde zowat door de gehele verdediging van Lisse en schoot de bal zuiver in de rechter hoek en bracht daarmee Hollandia op een 1-2 voorsprong. In de 62e  minuut was het Peter Kuiper die aan de basis lag van de gelijkmaker van FC Lisse, zijn zwakke terugspeelbal op Ron Sijm werd bijna onderschept door Glynor Plet en kon slechts met een noodgreep door de Hollandia doelman onschadelijk worden gemaakt. Daarbij raakte Ron Sijm de Lisse speler en mocht van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg. De toegekende strafschop werd feilloos benut door en bracht daarmee Lisse weer op gelijke hoogte met Hollandia. Weer was het Willie Overtoom die de Hollandia supporters op de banken kreeg, na een knappe steekpass van Ivo Rottiné gaf hij weer doelman Samir Beeldsnijder geen schijn van kans en stond in de 72e minuut de stand 2-3 op het scorebord. Twee minuten later had de voor Bob Kortebos ingevallen Eddy Torto de genadeklap kunnen uitdelen aan FC Lisse, echter de man uit Ghana treuzelde te lang en zag deze 100% kans verloren gaan. In het laaste kwartier van de wedstrijd waren er over en weer kansen maar werd er in het hoogstaande duel niet meer gescoord en bleef de stand 2-3 in het voordeel voor Hollandia op het scorebord staan.

ACHTERAF: Het voor Hollandia prima resultaat in de strijd voor het algemeen kampioenschap van Nederland gaf na afloop toch wel een dubbel gevoel. Het door deze topwedstrijden door toparbiters te laten leiden werd gelogenstraft door de mooi met kaarten zwaaiende heer W. Jansen.  Met soms terechte maar heel vaak ook onterechte kaarten gaf hij aan  dat hij de wedstrijd volkomen verkeerd aanvoelde en een enorme stempel op dit duel plaatste. Door de vele kaarten zullen diverse spelers van beide teams de return in Hoorn vanaf de zijlijn moeten toekijken.

HOLLANDIA: Ron Sijm, Jordi Meester, Kees Stavenuiter, Klaas Vriend, Cees Duijn, Ivo Rottiné, Peter Kuiper (Tim Emmerik 89e minuut), Patrick van Dijk, Bob Kortebos (Eddy Torto 54e minuut), Willie Overtoom en Bob Rijkhoff (Mo el Bouziani 45e minuut).

FC LISSE: Samir Beeldsnijder, Rob Dekker, Edgar van Schie, Michael van der Laan, Marvin Nieuwlaat, Rik Vermeulen, Richal Leitoe, Kevin Winter, Glynor Plet, Michael van der Heijden en Patrick Duarte.

SCORE: 4e minuut Patrick van Dijk 0-1, 42e minuut Rik Vermeulen 1-1, 53e minuut Willie Overtoom 1-2, 60e minuut Michael van de Laan(strafschop) 2-2, en 72e minuut Willie Overtoom 2-3.

GELEKAARTEN: Rik Vermeulen, Patrick Duarte en Glynor Plet(alle FC Lisse). Bob Rijkhoff, Ron Sijm, Klaas Vriend, Cees Duijn en ivo Rottiné (alle Hollandia)

RODEKAARTEN: Marvin Nieuwlaat (FC Lisse).

ARBITRALE LEIDING: W.D. Jansen, P.J.M. Hendriks, J. van Pommeren en E. v/d Perk