Landingsplaats voor luchtballonnen in Hoorn

ingevoerd op 18-6-2008

Hoorn krijgt als eerste stad in Nederland een heuse landingsplaats voor luchtballonnen. Op het terrein De Blauwe Berg dat grenst aan de snelweg A7 wordt verder een hotel van 50 verdiepingen, een bioscoop en een dancing gebouwd. Een ijsbaan werd er al eerder aangelegd.


Reacties
Reactie: (redactie)
19-6-2008, 17:30
U heeft gelijk. Het is een onzinartikel. De ballonnen zijn inderdaad door de projectontwikkelaar ingetekend ter verfraaing van een plan voor een hotel van 50 meter hoog. Die Landingsplaats en die 50 verdiepingen zijn door per ongeluk door de redactie ingebracht.

Op de site van de plannenmakers, www.blauweberg-hoorn.nl is over het hotel te lezen: "Centraal in het plan staat een hotel. Over de exacte invulling van het hotel zijn op dit moment geen nadere gegevens bekend."

Reactie: (Afra)
19-6-2008, 13:37
Huh?

HOORN - Door MARTIN MENGER
Het was niet de bedoeling dat inwoners van Hoorn duidelijk in beeld zouden krijgen hoe hoog de nieuwe bioscoop annex hotel op de Blauwe Berg gaat worden. Dat constateert de redactie van Dagblad voor West-Friesland en Enkhuizer Courant. Het zou alleen maar onrust geven, dachten ze bij het architectenbureau en de projectontwikkelaars. Ergo: we photoshoppen er maar paar een luchtballonnen voor.

Dinsdag rond het middag verzocht de redactie van deze krant een afbeelding te mogen gebruiken bij een artikel over de plannen voor de Blauwe Berg. Te zien: een woonwijkje in perspectief, met een parkachtig landschap en aan den einder de hoogbouw van het hotel bovenop de bioscoop. Nou ja, te zien: het hotel gaat grotendeels schuil achter een paar luchtballonnen.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article3618091.ece

Er staat nog meer in deze krant, alleen voor abonnees dan. Wat een raar gedoe, laat zien hoe het wordt zonder al die fratsen!




Reactie: (proefballon)
19-6-2008, 13:25
Wat een onzinartikel. Van een landingsplaats voor luchtballonnen is geen sprake. Die heeft de projectontwikkelaar erop gezet om het plaatje te verfraaien (en de aandacht van het hotel af te leiden).
Van een hotel van 50 verdiepingen is ook geen sprake, maar van een hotel van 50 meter hoog. Dat is niet zo bijzonder, de Grote Kerk en de Koepelkerk zijn hoger.

Reactie: (jan)
19-6-2008, 10:37
@ballonnen : haha je hebt helemaal gelijk, wat een prutsers. Begin hem vooral niet in de stad een mooi hotel maar 20 minuten lopen van het cemtrum !

Reactie: (ballonnen)
19-6-2008, 09:08
En dan even moeten uitwijken en op de A7 landen.

geniaal plan van de Hoorn politiek als gewoonlijk.......

Reactie: (Afra)
18-6-2008, 23:22
Ohw, of iedereen daar zo blij mee moet zijn? Vorig jaar viel ik zowat in katzwijm toen zo’n ding gevaarlijk laag net over het dak heen kwam. Zal wel ook wel veel voor reclame gebruikt worden. Vlakbij de snelweg? Ik zeg niks meer....