Politie zoekt nog steeds naar daders vechtpartij

ingevoerd op 24-6-2008

Vorige week, op maandagavond 16 juni omstreeks 22.00 uur raakten een 17-jarige jongen uit Hoorn en een 22-jarige man uit Zwaag gewond bij een vechtpartij op de Italiaanse Zeedijk in Hoorn. De 17-jarige jongen liep lichte kneuzingen op maar de 22-jarige jongen ligt nog steeds onder observatie in het ziekenhuis. Hij heeft een zware hersenkneuzing en een scheurtje in zijn schedel opgelopen.
 
De twee slachtoffers maakten deel uit van een groepje dat in een restaurant had zitten eten. Toen zij als eersten naar buiten kwamen kregen zij woorden met een groepje van ongeveer vier mannen en een meisje die buiten op een terras zaten van café ’De Volendammer’. Ze werden door de mannen uitgedaagd. Er ontstond een vechtpartij waarbij met name het 22-jarige slachtoffer hard tegen zijn hoofd geschopt werd, terwijl hij nog stond. Hij kreeg een soort karatetrap. Eén van de jongens uit de groep heeft nog ingegrepen en is tussenbeiden gekomen. Hij heeft zich ook nog kort ontfermd over het slachtoffer. Het slachtoffer raakte buiten bewustzijn. Enige tijd later kwam hij weer bij kennis. Hij moest voor onderzoek en behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De daders gingen er na de vechtpartij vandoor.

Signalement
De grootste opruier van de groep, die wellicht ook heeft geschopt, was een ongeveer 20-jarige blanke man van 1,80 tot 1,90 meter. Hij heeft een normaal postuur en droeg een witte polo. Hij heeft blond stekelig haar.

Getuigenoproep
De politie van Hoorn stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar personen die inlichtingen kunnen verstrekken over deze ernstige vorm van mishandeling. Zij worden verzocht te bellen met de recherche via 0900-8844 (lokaal tarief). Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000 (gratis).

Reacties
Reactie: (Deb)
30-6-2008, 23:33
@sebastiaan. jij bent echt niet goed bij je kop

Reactie: (Sebastiaan)
27-6-2008, 13:52
Ach, er komen toch nooit getuigen opdagen als er iets crimeineels in of bij De Volendammer gebeurd? Je kan er een pistool afschieten!

Sebas.