Westfriesgasthuis hoort bij Beste Werkgevers 2008

ingevoerd op 24-6-2008

Bij de verkiezing Beste Werkgevers 2008 is het Westfriesgasthuis op 23 juni jl. bekroond tot de zilveren winnaars. Het ziekenhuis scoort hoog op de algemene tevredenheid in de categorie grote organisaties (meer dan duizend medewerkers) en is daarmee het hoogst scorende algemene ziekenhuis. Andere aspecten die positief door de medewerkers werden beoordeeld, zijn de prettige werksfeer, de afwisseling in werkzaamheden en collega’s waarmee men samenwerkt. Effectory en Volkskrant Banen hebben de lijst samengesteld op basis van onderzoek onder 315 organisaties.

Betrokkenheid en collegiale sfeer
De medewerkers die in 2007 het medewerker tevredenheidonderzoek hebben ingevuld, hebben hun werkgever een gemiddeld cijfer van 7,6 gegeven. Medewerkers, onder wie ook medisch specialisten, arts-assistenten en leerlingen, waren naast de algemene tevredenheid positief over collega’s. Men ervaart een prettige werksfeer en voelt zich zeer betrokken bij de organisatie. Tevens vindt men dat het Westfriesgasthuis bij hen past. Arjen Witte, hoofd afdeling P&O&O: “Wij proberen een goede werkgever te zijn. Het is mooi als medewerkers dit laten blijken in het medewerkers tevredenheidonderzoek. De prettige en collegiale werksfeer die in het ziekenhuis aanwezig is, is voor patiënten ook merkbaar. Zij ervaren het als een ongedwongen sfeer.”

Grootste werkgeversonderzoek van Nederland
Het Beste Werkgevers onderzoek is door Effectory en Volkskrant Banen ontwikkeld om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Het is de eerste lijst waaraan alle grote organisaties hebben kunnen meedoen, en die is gebaseerd op betrouwbaar onderzoek. In totaal is bij 315 organisaties het onderzoek uitgevoerd. Niet eerder werden er zoveel medewerkers van zoveel organisaties gevraagd naar hun mening over hun werk.
De gemiddelde respons van de 315 organisaties is 69%. Van de deelnemende organisaties hebben 154 zich gekwalificeerd als Beste Werkgevers in de categorie Goud, Zilver of Brons.

Reacties
Reactie: (Afra)
25-6-2008, 08:54
Allemaal mooi hoor, die bijna wekelijkse persberichten van het Westfries Gasthuis, in willekeurige volorde; alcoholpoli, speciale Kinderwebsite, draadloos internet, patiëntveiligheid toegenomen dankzij inspecties, uitbreiding intensive care, betere klant begeleiding en informatievoorziening, uitdelen van laptops en dan nu is het Westfries Gasthuis één van de beste werkgevers, etc etc etc. Prachtig!

Nu nog die enorme drukte bij bv de oogpoli aanpakken, cq meer personeel aannemen, mogelijk ook meer oogartsen. Soms wordt er zelfs geen telefoon opgepakt wegens drukte.

En ook die vreselijke verkeerssituatie als je door het vervoer wordt afgezet/opgehaald voor de ingang van het ziekenhuis, nog even en een chauffeur slaat iemand de hersens in omdat het daar af en aan volkomen vastloopt. Nog afgezien van het feit dat het daar een vreselijke tochthoek is, wie dat heeft ontworpen heeft vooral géén patiënten voor ogen gehad.

Kan niet wachten wanneer het Westfries Gasthuis met het volgende nieuwtje komt...zal vast niet lang duren.

Heb vaak zomaar heimwee naar het Streekziekenhuis...zucht. :(