Politienieuws Hoorn

ingevoerd op 26-6-2008

Roodlichtcontrole
Op woensdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op het Keern in Hoorn tussen 14.00 en 17.30 uur. Er werd voornamelijk gecontroleerd op het rode verkeerslicht. In totaal kregen 28 bestuurders een bekeuring. Er werd 19 maal geschreven voor het negeren van een rood stoplicht. Ook werd er bekeurd voor niet handsfree bellen en het niet dragen van een autogordel.

Dronken op bromfiets
Op woensdagavond omstreeks 19.35 uur werd een 28-jarige man uit Hoorn gecontroleerd op de IJsselweg in Hoorn. De man was opgevallen omdat hij op een bromfiets reed, terwijl hij geen helm op had. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 535 ug/l. Aangezien het hier om een man gaat die geen rijbewijs of bromfietscertificaat heeft, gelden voor hem de strengere normen voor een beginnend bestuurder. Hij mocht derhalve niet meer alcohol in zijn adem hebben dan 90 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel
Op woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur raakte een 21-jarige motorrijder uit Hoorn gewond bij een aanrijding op de Wogmergouw in zijn woonplaats. De man reed op de Wogmergouw. Vanuit tegengestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door een 25-jarige man uit Bovenkarspel. Vlak voor de motorrijder sloeg de automobilist linksaf de Hondsdraf op. Hij verklaarde zelf de snelheid van de motorfiets verkeerd te hebben ingeschat. De motorrijder botste op de auto. Hij werd met nog onbekend letsel voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis.