Gemeente tevreden over IntermarisHoeksteen

ingevoerd op 27-6-2008

IntermarisHoeksteen presteert goed als het gaat om de beschikbaarheid en de instandhouding van de sociale woningvoorraad in Hoorn. Dit blijkt uit een in opdracht van de gemeente opgesteld onderzoek naar de prestaties van de woningcorporatie.

Ook houdt de corporatie haar woningbezit kwalitatief goed in stand, is de dienstverlening uitstekend en wordt goed geïnvesteerd in de leefbaarheid. Er zijn ook punten van aandacht: de corporatie is onvoldoende duidelijk over haar vermogenspositie en in het verleden had meer geïnvesteerd kunnen worden. Het rapport is zowel door de gemeente als IntermarisHoeksteen positief ontvangen en vormt een stevig fundament onder het intensiveren van de verdere samenwerking tussen de twee organisaties.

IntermarisHoeksteen heeft ruim 90% van de betaalbare huurwoningen in Hoorn in bezit. Daarnaast wordt flink geïnvesteerd in de woonomgeving en leefbaarheid en komen projecten van de grond die zijn gericht op het realiseren van zorg- en welzijnsvoorzieningen. Ook aan specifieke doelgroepen, zoals senioren en starters wordt aandacht besteed. Omdat de gemeente en IntermarisHoeksteen aan de vooravond staan van het formuleren van nieuwe ambities die verder gaan dan de huidige afspraken, was het belangrijk om te weten wat het oordeel is van een onafhankelijke externe partij over het functioneren van IntermarisHoeksteen. Daarbij is niet alleen gekeken naar de wettelijke maatschappelijke taakstelling van de corporatie maar ook naar de inzet van het beschikbare vermogen. Hoorn is de eerste gemeente in Nederland die opdracht geeft voor een dergelijk onderzoek.

Beide partijen zijn blij met de uitkomst van het onderzoek. Het geeft aan dat de organisatie over het algemeen goed presteert en dat er ook ruimte is voor verdere ontwikkeling.

De uitkomst van het onderzoek biedt kansen om de samenwerking verder te intensiveren op het gebied van de volkshuisvesting. Het gaat daarbij om aspecten als de kwaliteit van de woning, herstructurering van wijken en extra aandacht voor het bevorderen van de leefbaarheid en duurzaamheid. Alleen dankzij een gezamenlijke inzet wordt voorkomen dat bestaande wat oudere wijken in kwaliteit achteruit gaan en op termijn gaan verloederen.

Het is de bedoeling dat de partijen de afspraken vastleggen in een nieuw meerjarig Prestatiecontract. De gemeente gaat IntermarisHoeksteen ook betrekken bij de opstelling van een nieuwe Woonvisie 2009-2015. Beide voorstellen zullen begin volgend jaar aan de gemeenteraad ter vaststelling worden aangeboden.

Reacties
Reactie: (Hypocriete Amateurs)
4-7-2008, 19:09
(weegschaal is misschien wel een medewerker...)

Niet alles gaat slecht bij Intermaris (moest er nog bij komen...) maar het is een zeer amateuristische firma zonder coordinatie van
reparatie /onderhoudswerkzaamheden. Er worden weinig vakmensen ingeschakeld voor (vaak "halfbakken") werkzaamheden, meestal knoeiers, klungels. Ze huren bijv. een schoonmaakbedrijf in om zeer vieze gevelplaten wel nat te maken maar lang niet schoon. Vervolgens wordt er niets nagekeken achteraf en ook bewoners-klachten worden volledig genegeerd.

Het is een hypocriete firma die goede vriendjes- politiek onderhoud met gemeente en politie. Ze laten bijv. na een huisontruiming in hun opdracht, zeer veel troep achter op straat en ook klachten hierover worden bot afgedaan met: ooh, dat is voor het ’ontruimings bedrijf’. Later lees je in wijkkranten en in Intermaris krantjes dat Intermaris begaan is met een buurtwedstrijd "de schoonste straat"

Nee, Intermaris: niet professioneel (behalve de informatie van de jaarlijkse huurverhoging), Hypocriet en nonchalante ingehuurde klussers die meestal geen vakmensen zijn.
Als iemand de huur opzegt wordt je keihard op dingen gewezen die hersteld moeten worden, tot het onredelijk toe, maar de nieuwe huurder daarna vindt een klaargezet Intermaris-emmertje met schoonmaak doekjes en een sponsje en een welkoms briefje..... Wat een lachertje, daar trappen wij niet in......

Mag wel eens gezegd worden.......

Reactie: (weegschaal)
1-7-2008, 19:49
toch blijf ik van mening dat je landelijk gezien bij Intermaris het beste zit

zoals ik eerder opmerkte heb ik op veel plekken gewoond, en het kan vele malen erger, en Jan, je weet het pas als je het zelf meegemaakt hebt, er zijn woningcorporaties hier in nederland waar je zelfs gerust kunt spreken van een ondergrondse mafia, maar hier is dat gelukkig niet zo.

behalve dat zijn er voor toewijzing van huurwoningen, en huurprijzen, en afmetingen, simpelweg landelijke regels waar Intermaris zich gewoon goed aan houdt.

Reactie: (jan)
1-7-2008, 16:35
Beste weegschaal, intermaris heeft zijn voorraad gekrgen van de overheid en corporaties zijn er ooit voor opgericht om te zorgen dat de huren betaalbaar bleven, nu echter verkoopt men veel van de voorraad wat krapte op de markt veroorzaakt en dus de huur kunstmatig hoog gehouden kan worden, Intermaris houdyt zich ook bezig met het bouwen van koopwoningen op de in hun gebied verkregen terreinen, wat huurwoningen moeten zijn. Ze zijn verworden tot een commercieel bedrijf die graag veel winstr maakt en veel directeuren hele hoge salarissen geeft. Je kan wel tevereden zijn als je daar werkt en huurt maar het is wel heel erg fout wat men met publieke gelden heeft gedaan.

Reactie: (weegschaal)
1-7-2008, 14:46
dan nog denk ik dat je in landelijk opzicht bij Intermaris alsnog veruit het beste zit.
overigens werk ik daar niet, ik ben ten ene male een happy klant van Intermaris, mag dat??

Reactie: (jan)
1-7-2008, 12:33
Beste weegschaal, onzin natuurlijk, intermaris bepaald de prijzen en weten prcies hoe hoog die moeten zijn om de rijkeren binnen te halen, werkse nog daar in de maelsonstraat !

Reactie: (weegschaal)
30-6-2008, 20:04
beste marijke,
daar kan Intermaris niets aan doen
dat zijn ten ene male landelijke regels

Reactie: (Marijke)
30-6-2008, 17:38
Dat veel mensen tevreden zijn over intermaris kan best. Ben echter van mening dat ze niet altijd evengoed bezig zijn. Neem nu de Streektuinen. De flats darr die met zorg gehuurd kunnen worden zijn voor gewonen AOWers niet te betalen! Huursubsidie zit er ook niet in met deze prijzen! Leuk zo’n open dag maar wat hebben de oudjes aan huizen die niet te betalen zijn?
Mooi waren de flats wel maar jammer genoeg enkel voor de rijken! Ik dacht dat nu juist dat een woningbouwver. Daar niet voor was!

Reactie: (Jenni)
28-6-2008, 12:17
Ik woon al jaren niet meer in een woning van Intermaris, maar ook ik had toen geen klachten. Een randdebiel van een buurman die jonge meisjes in de buurt lastig viel kon vertrekken na een gezamelijke klacht van een paar buren. De woningen die ik heb gehad via intermaris waren netjes, klachten werden snel opgepakt en correct afgehandeld.. prima.

Reactie: (Afra)
28-6-2008, 09:42
Ik moet eerlijk zeggen, ik ben altijd netjes behandeld door Intermaris. Als er klachten waren dan werden die snel en adequaat verholpen. Recent nog een drugspand ontruimd nadat bewoners gezamenlijk de klachten hadden gebundeld op advies van Intermaris, alleen zo kon de rechter tot actie overgaan.

En verder werd de ingang van woningen veiliger gemaakt, op tijd de buitenboel schilderen, CV geheel vernieuwd, de oude werd jaarlijks goed onderhouden en nu worden er dakramen vervangen die eigenlijk nog best goed zijn. Ik kan echt niks ophoesten om iets naars over Intermaris te schrijven, een voorbeeld voor andere woningcorporaties!

Reactie: (weegschaal)
27-6-2008, 23:17
en aan alle andere woningcorporaties in nederland:

een woning van Intermaris
evenaar dat maar es
je moest es weten hoe leuk het personeel daar is
en ik ben een happy klant dus dan weet je dat het waar is

Reactie: (weegschaal)
27-6-2008, 22:30
ook ik ben happy met Intermaris, als je zoals mij op veel plekken in andere steden (en dus ook andere woningcorporaties) hebt gewoond, dan weet je dat Intermaris de beste diensten en de mooiste en netste woningen heeft, en natuurlijk het meest aardige personeel.
Dus ik kan in algemene zin zeggen:
aan Hoorn heb ik mijn hart verloren