Badmintonvereniging toch in sporthal Nieuwe Steen

ingevoerd op 30-6-2008

De Hoornse Badminton Vereniging (HBV) keert toch terug naar de sporthal Nieuwe Steen 11. De badmintonvereniging krijgt er een eigen kantine. De al geplande sociale ruimte wordt aangepast tot een kantine. De HBV speelt op dit moment tijdelijk in sporthal Zwaag, nadat de bestaande sporthal moest worden gesloopt wegens de vondst van asbest.

Burgemeester en wethouders zijn teruggekomen op hun eerdere besluit om de badmintonvereniging definitief naar de sporthaal Zwaag te verplaatsen. Het idee was dat een deel van de huidige gebruikers van de sporthal in de toekomst naar de nieuwe sporthal in Bangert en Oosterpolder zou verhuizen. Daarvoor is in Zwaag en Blokker weinig draagvlak. Daarom is nu op verzoek van en in overleg met de badmintonvereniging besloten dat deze toch terugkeert naar Nieuwe Steen 11. Verwacht wordt dat de nieuwe sporthal begin oktober klaar is. Overdag zal de hal worden gebruikt door de scholengemeenschap Copernicus. 

De nieuwe hal is ongeveer even groot aIs de oude: ook in de nieuwe sporthal kunnen drie groepen tegelijk sporten. De totale voor sport beschikbare ruimte is 24x48 meter en daarmee bijvoorbeeld geschikt voor zaalvoetbal.
De nieuwe sporthal wordt zoveel mogelijk richting de spoorbaan geplaatst. Zo blijft de entree van het nieuwe gebouw van scholengemeenschap Copernicus goed zichtbaar vanaf de Nieuwe Steen.

Na de nieuwbouw van de sporthal wordt ook het gehele schoolterrein opnieuw ingericht. Op dit moment worden daarvoor plannen uitgewerkt.

En zo is het te lezen op de site van HBV zelf:

Bericht van het Bestuur
En opeens is alles weer helemaal anders........
Na maandenlange onderhandelingen waren we het met de Gemeente eens geworden over een permanente verhuizing naar Sporthal Zwaag. Dit leek de Gemeente de beste optie voor HBV maar ook voor de Zwaagse verenigingen en het dorp Zwaag. De Zwaagse vereningen uiteindelijk naar de nieuwe hal in de Bangert Oostert Polder en de Sporthal Zwaag die behouden zou blijven doordat HBV er hoofdgebruiker van zou worden.
Het Bestuur en de leden van HBV waren hier ook wel enthousiast voor geworden.
Hevige oppositie van enkelen heeft tot een dusdanige emotie en commotie in Zwaag geleid dat de zaken uiteindelijk toch een andere wending gekregen hebben.
Na overleg met Wethouder van Weel en de afdeling Sportzaken is er nogmaals gekeken naar de mogelijkheid van een terugkeer naar de opnieuw op te bouwen hal bij het Copernicus.
Het eindresultaat is dat HBV daar weer gaat spelen na oplevering in oktober 2008. De geplande ”sociale ruimte” wordt ons casco opgeleverd en mag door ons als kantine ingericht gaan worden. HBV zal de exclusieve gebruiker van deze kantine zijn.

Ton Bloem en Dennis Keizer zijn de coordinatoren van het project ”inrichting kantine” en hopen op vele leden die iets van hun tijd en expertise (loodgieters, electriciens, enzovoort) willen geven. Meld je aan bij een van beiden ! Mail naar: vrijwilligerscoordinator@hoornse-bv.nl Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
In de periode vanaf aanvang seizoen 2008/2009 zullen we wederom verspreid over een aantal accomodaties in Hoorn spelen (informatie volgt zo snel mogelijk) maar vanaf de Herfstvakantie zijn we weer terug waar we horen, in het Copernicus, een hal met 9 badmintonbanen en......een eigen kantine.
Wij wensen iedereen een hele prettige vakantie.
Namens het Bestuur,
Guido Veenstra