Parkeercontroleurs worden allround toezichthouders

ingevoerd op 30-6-2008

De gemeenteraad heeft de weg voor de beoogde reorganisatie van het bureau Stadstoezicht vrijgemaakt. Tijdens de laatste raadsvergadering keurde de raad de financiële consequenties van de reorganisatie  goed.

Zodra de formele procedures rond het organisatieplan achter de rug zijn, kan de reorganisatie daadwerkelijk van start gaan. Concreet houdt dit in dat de huidige parkeercontroleurs worden omgeschoold tot integraal toezichthouders. De twee havenmeesters, de twee marktmeesters en de twee medewerkers van de pilot Drank & Horeca zullen naast hun specialistische werk voor algemene taken worden bijgeschoold. Daarnaast is er ruimte voor ca. tien nieuwe medewerkers die gaan toezien op overtredingen, die overlast in de openbare ruimte kunnen veroorzaken. Zij zullen zich o.a. bezighouden met parkeertoezicht, hangjongeren, verkeerstoezicht bij basisscholen, milieuhandhaving en handhaving van de APV.

De “integraal toezichthouders” zijn dus breed inzetbaar en zullen in heel Hoorn werkzaam zijn. Onder hen zijn wijktoezichthouders die het herkenbare gezicht van een stadswijk worden, een bike-team (zoals de politie ook kent) en toezichthouders met een specialisme (markten en evenementen, havens, drank en horeca).

De reorganisatie van Stadstoezicht is grondig voorbereid. De uitvoering van alle plannen duurt zeker tot het einde van dit jaar. In de tussentijd blijft de “winkel” open en breidt het “assortiment” zich gaandeweg uit.

In totaal zijn er straks 26 toezichthouders die het toezicht op de openbare ruimte beter aankunnen dan nu het geval is. Hoorn is dan klaar voor de handhavingtaken in het openbaar gebied.

Reacties
Reactie: (burger)
3-7-2008, 09:36
Wil even reageren hierop, de heer/mevrouw van Wees heeft gelijk, het is op dit moment een enorm zooitje bij Stadstoezicht, met speelt spelletjes met de medewerkers, mensen die ziek thuis zijn van ellende. Voorgesprekken die al gaande zijn, terwijl men dat niet eens mag, zolang nog niets vast staat. Vraag me af, waarom die mensen dat verdienen, na 8 of 9 jaar en sommige nog langer hun werk prima hebben gedaan, en dan op deze manier afgedankt gaan worden. Ik hoop werkelijk dat de gemeenteraad dit leest en hun ogen open gaan, of slapen ze op het stadhuis, weten ze wel wat voor werk die mensen echt doen, niet alleen maar dom bonnetje uitschrijven, maar veel en veel meer, wordt eens wakker en denk aan die mensen. zijn allemaal bevoegde Boa,s, die hun werk goed doen..

Reactie: (redactie)
1-7-2008, 16:26
Wij ontvangen persberichten van de gemeente, bedrijfsleven en instellingen. Dit bericht is ons gestuurd door de afdeling Voorlichting van de gemeente Hoorn. Vooralsnog gaan wij er van uit dat de inhoud klopt.
Veel raadsleden lezen deze site. Zij zullen zeker nota nemen van uw opmerkingen.

Redactie Hoorngids

Reactie: (f.vanwees)
1-7-2008, 15:39
Dit bericht, overgenomen van de website van de gemeente Hoorn, bevat maar de halve waarheid. Uit zeer betrouwbare bronnen weet ik dat ruim twintig werknemers van de parkeerdienst op straat worden gezet omdat ze door een WAO-verleden of anderszins niet kunnen voldoen aan de hoge eisen die aan de bredere taakstelling zijn verbonden. Een van hen heeft opheldering gevraagd bij de ondernemingsraad en is nu de gebeten hond. De gemeenteraad weet natuurlijk weer van niks of is daarover door de gemeente eenvoudigweg niet geïnformeerd. Het lijkt me dat de raad het aangewezen instituut is om deze ontslaggolf teniet te doen.