Hoorns museum goede recensie op www.nostalgienet.nl

ingevoerd op 2-7-2008

Onder de titel ”Honderd jaar dagelijks leven” staat er op de site www.nostalgienet.nl een enthousiaste recensie van het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Op dit moment trekt vooral de wisselexpositie over Playmobil veel bezoekers naar dit nostalgische museum.

Enkele citaten:

”Op drie verdiepingen in een oud kaaspakhuis vlakbij de Hoornse jachthaven is honderd jaar aan populaire- en volkscultuur tentoongesteld in diverse opstellingen. Naast huiskamerinterieurs uit de jaren twintig, veertig en zestig is er een ouderwetse schoolklas nagebouwd en zo ook een keuken, kapperszaak, naaiatelier, kaasmakerij, bakkerij en het allereerste filiaal van Blokker, een winkel die we nu nog steeds in een lichtjes gewijzigde vorm kennen. Deze tableauachtige opstelling laat het verleden tot de verbeelding spreken.  Erg leuk is de grutterswinkel, waar chocopasta nog tien cent kostte en waar alles met de hand werd afgewogen en verpakt. Voor velen zal de inrichting en voorraad nog wel bekend voorkomen, zoals Sunlightzeep, Verkadelichtjes, een kattekop-toonbankweegschaal en allerlei soorten ‘grootmoeders’ snoep. En dan te bedenken dat Albert Heijn net zo klein begonnen is!”
  
Nostalgie
”Het Museum van de Twintigste Eeuw roept het verlangen op naar een verleden vol glanzende apparaten en blikken speelgoed, zelfs wanneer je die tijd niet zelf hebt meegemaakt. Enige nadeel van dit sympathieke museum is dat het niet zo groot is – over enkele jaren volgt een uitbreiding - maar men heeft dit opgelost door arrangementen aan te bieden met een thematische stadswandeling door het mooie Hoorn.” 

Bekijk het hele artikel op deze website:

Reacties
Reactie: (Eugene Reet)
7-7-2008, 12:50
Leve de Nostalgie

Spulletjes doordrenkt van drift
Nachtmerries en relatieproblemen:
Een museum vol misere

Reactie: (Sebastiaan)
7-7-2008, 12:24
En ook een leuk en positief artikel in dagbklad TROUW.

Sebas.

Reactie: (Sebastiaan Hol)
2-7-2008, 15:52
Weer een mooie opsteker voor het Museum.

Ook ik heb genoten van de Playmobilexpositie...

Sebastiaan.

Reactie: (Jan Koelemeij)
2-7-2008, 13:03
Het is een leuk museum omdat het herkenbaar is. Elke generatie ziet wel iets dat herinnert aan vroeger.