Mega Summer Games voor de elfde maal in Hoorn

ingevoerd op 6-7-2008

Deze zomer vinden voor de elfde keer de Mega Summer Games plaats. Van 14 juli tot en met 1 augustus zijn er op doordeweekse dagen van 13.00 tot 17.00 uur culturele en sportieve activiteiten voor kinderen en tieners. De organisatie ligt in handen van het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn en Stichting Netwerk.

In de eerste twee weken van de Mega Summer Games zijn er pleinactiviteiten voor de kinderen en tieners van Hoorn. Het programma bestaat uit boardingvoetbal, uni-hockey, BMX, trampoline, springkussen, basketbal, schminken, vliegers maken, limbodansen én kanovaren. Aan al deze pleinactiviteiten kan iedereen volledig kosteloos deelnemen.

In de derde week (van 28 juli t/m 31 juli) is er een speciaal programma voor de allerkleinsten. Kinderen tot 8 jaar kunnen hier gratis aan meedoen. Dit jaar zijn de pleinactiviteiten in de eerste twee weken vaak op twee pleinen tegelijk.
Programma pleinactiviteiten:
Maandag 14, 21 en 28 juli:  Speelplein bij sportcentrum De Opgang en scholencomplex De Bres (28 juli alleen bij De Opgang).
Dinsdag 15, 22 en 29 juli:   Speelplein bij sporthal De Kers en Bangert en Oosterpolder (29 juli alleen bij De Kers).
Woensdag 16, 23 en 30 juli:   Roode Steen in de binnenstad van Hoorn.
Donderdag 17, 24 juli en 31 juli: Speelplein Steenbokstraat in de Grote Waal en Zwaag (31 juli alleen in de Grote Waal).

Proeflessen
Naast de pleinactiviteiten zijn er proeflessen bij verschillende organisaties. In de eerste twee weken zijn op en rondom het plein verschillende clinics, waarna in de derde week (van 28 t/m 31 juli) een proefles op locatie wordt gegeven. Voor een aantal van deze externe activiteiten is inschrijven noodzakelijk en meestal zijn hier ook kosten aan verbonden. Het aanbod varieert van een proefles duiken tot rugby en van een viswedstrijd tot tennis.

Dagtrips en evenementen voor jongeren
Ook de dagtrips ontbreken niet aan het programma van de Mega Summer Games. Er is bijvoorbeeld Funsurvival in het Dwaalpark, klimmen in de Klimhal Amsterdam en een dagtrip naar Walibi World.

In plaats van een avondprogramma zijn er dit jaar verschillende evenementen voor de jongeren, zoals een barbecue tijdens de Beachparty in het Julianapark.
Kijk voor een compleet overzicht van de Mega Summer Games en voor inschrijving op www.sportopbouwwerkhoorn.nl of bel (0229) 25 26 20.