Huttendorp bij Scouting in Kersenboogerd?

ingevoerd op 6-7-2008

Het CDA in Hoorn stelt voor om bij het gebouw van de Scouting aan de Gording in de Kersenboogerd voortaan ook een huttendorp te laten bouwen. Er zoveel belangstelling van kinderen dat er onvoldoende lokaties zijn en daarom vraagt de fractie aan B&W om te onderzoeken of deze of een andere plek geschikt is voor een huttendorp in 2009.

Lees hier de gehele brief:

Aan:   College van Burgemeester en Wethouders van Hoorn
Datum:  4 juli 2008 
Betreft:  Huttenbouw Kersenboogerd 


Geacht college,
De schoolvakantie is net begonnen en nu al kijken veel kinderen uit naar de laatste week om dan met elkaar een groot huttendorp te bouwen. Een week van samenwerking om alles in elkaar te timmeren en te verven! De kinderen beleven daar enorm veel plezier aan. In Blokker en Zwaag is dit al vele jaren een terugkerend evenement en in Hoorn op de locatie van de wielerbaan pas enige jaren.
 
Helaas moest het CDA o.a. via Netwerk en het NHD vernemen dat de toeloop van kinderen in Hoorn zo groot is dat er domweg geen plaats meer is om dit jaar aan de huttenbouw mee te doen. Wij vinden dit sneu voor die kinderen en we zijn daarom op onderzoek uit gegaan. We willen namelijk graag dat er in 2009 meer locaties beschikbaar komen om hutten te bouwen.
 
Zoals bekend wonen er veel jonge kinderen in de Kersenboogerd en kijken naar een eventueel geschikte plek in die wijk lijkt ons daarom voor de hand liggend én wenselijk.

Bij de Gording ligt naast de Montessorischool een enorm groot veld en aan de achterzijde van het veld ligt het Mandelapark; daar om de hoek staat het gebouw van de scouting. Een ideale plaats ons om één keer per jaar te gebruiken voor huttenbouw.

Wij hebben contact gehad met de scouting en zij zijn bereid, natuurlijk in overleg met gebruikers, om het gebouw ter beschikking te stellen als dat voor de huttenbouw noodzakelijk zou zijn.
 
Om huttenbouw in Hoorn op een geschikte locatie weer mogelijk te maken in 2009 stellen wij de volgende vragen (ex Art-43 RvO) aan uw college:
 
1. Is uw college het met het CDA eens dat huttenbouw in de laatste week van de zomervakantie een zinvolle tijdsbesteding is voor de kinderen?
2. Is uw college bereid om te zoeken naar een geschikte locatie voor huttenbouw in Hoorn?
3. Is uw college bereid om bovengenoemde locatie in de Kersenboogerd mee te nemen in uw onderzoek?
4. Kunt u aangeven of deze activiteit (of een uitbreiding ervan) binnen de reguliere begroting gerealiseerd kan worden?

 
Uw antwoorden zien wij graag binnen de daarvoor geldende termijn tegemoet.
 
Met vriendelijke groet,

Namens de CDA-fractie,
 
Marian van Berkum-Schouten

Johan van der Tuin

Reacties
Reactie: (geen ruimte meer in Hoorn)
7-7-2008, 13:15
Dit bericht laat zien dat de kinderen in Hoorn al bijna nergens meer de ruimte hebben maar niettemin blijft deze gemeente overal tot op de kleinste laatste open plekjes bouwen, bouwen en nog een bouwen........
Als je via de fietsbrug de Kersenboogerd in fietst dan is daar nu nog een leuk stukje ’mini bos’ maar ook daar zijn plannen om dit met de grond gelijk te maken om er huizen te gaan bouwen (overigens in de oneindige uitlaatgassen en het lawaai van de snelweg, hoe verzin je het.....)

Dit wordt toch veel te gek!? En als er helemaal niets meer mogelijk is gaan de ambtenaren vergaderen n.a.v. klachten dat de kinderen/jongeren geen ruimte/speelplekken hebben? Zucht.......