Internationale cd- & platenbeurs in Hoorn

ingevoerd op 7-7-2008

Op woensdag 9 juli vormt de historische binnenstad van Hoorn weer het decor voor de internationale cd- & platenbeurs, die gratis toegankelijk is. De wekelijkse basismarkt met verzamelspullen en curiosa wordt die dag aangevuld met een groot aantal kramen vol cd’s, elpees, singles, posters, muziekboeken en dvd’s – kortom alles op het gebied van popmuziek.

De platenbeurs wordt in samenwerking met de Hoornse firma ARC georganiseerd die sinds jaren verantwoordelijk is voor het opzetten van grote cd- en platenbeurzen in heel Nederland, met als topper de halfjaarlijkse Mega Platen &CD Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze buitenbeurs is een gratis voorproefje op de overdekte beurzen die ARC de rest van het jaar organiseert. Dankzij de ervaring en contacten van ACR komen er op 9 juli standhouders en verzamelaars vanuit heel Europa naar Hoorn. Het aanbod is heel divers: van rock ’n roll tot hardrock, van punk tot hippop, en van disco tot house.

Muzikanten
Over de markt loopt een aantal muzikanten te spelen die het geheel extra cachet meegeeft. De muzikale invulling wordt verder verzorgd door DumbstrucK.
Deze band is in het voorjaar van 2007 ontstaan met Yvette Plat, Emily Oosterom en Sophia Curth, een uitwisselingsstudente die inmiddels weer vertrokken is naar Duitsland. Najaar 2007 maken Wouter Klapwijk als bassist en Johan Veerman als gitarist/zanger hun entree in DumbstrucK. De komst van de 2e gitarist Raymon Peetoom in december maakt de huidige formatie compleet. De bandleden komen uit Noord-Holland en de leeftijden variëren van 17 tot 28 jaar.
 
De band speelt in eerste instantie om het spelen. Muziek maken, lekker jammen, schrijven en het componeren van nieuwe songs staat voorop.

Daarnaast is DumbstrucK op dit moment bezig met de Birthday-Tour. Door de uiteenlopende ‘muzieksmaken’ binnen DumbstrucK is de soort muziek een ‘rock-milkshake’. Binnen de band zit nieuw talent zoals Emily Oosterom die voor de meeste teksten en composities zorgt. Na enkele jamsessies met de andere bandleden vormen zich dan vanzelf complete nummers. Een verrassende samenwerking waarin iedereen tot zijn recht komt. Een band die volop in de groei zit. Deze zomer laten ze akoestisch van zich horen op diverse (thema-) markten.

Hoorn heet u van harte welkom!

Programma (van 10.00 tot 17.00 uur)

Kleine Noord   antiek- en curiosamarkt
Grote Noord   kunstmarkt
Roode Steen   DumbstrucK
Nieuwstraat   Platen- en CD beurs
Gouw    Platen- en CD beurs
Gedempte Turfhaven creatief- en ambachtenmarkt