Van Hoornse steeg naar landelijke keten

ingevoerd op 7-7-2008

Ooit had hij een klein winkeltje in de Hoornse Schoolsteeg en zij een winkel in de Nieuwstraat. Nu openen zij samen, naast haar vorige winkel in diezelfde Nieuwstraat, een nieuwe vestiging van hun keten. Petra en Patrick Dontje openen op 21 juli in het pand van voorheen Boekhandel Bakker een vierde winkel van MISC. Zouden deze ondernemers nieuw elan aan de middenstand in de Hoornse binnenstad kunnen geven?

Met het Bruidsarsenaal in Oudendijk in de voormalige boerderij van Imca Marina wisten ze ook al te scoren en nu proberen ze het met een nieuwe vestiging van Men Industry Styling Company, kortweg MISC.

Naast de twee bestaande winkels in Amsterdam, waaronder de flagshipstore, en de winkel in Den Haag opent MISC ook een winkel in het West-Friese Hoorn aan de Nieuwstraat 17-19. Later dit jaar zullen er ook winkels geopend worden in Rotterdam en Maastricht.

Het concept van MISC is drie jaar geleden bedacht door Petra en Patrick Dontje. Wat bijzonder is aan het concept is dat het aansluit bij wat mannen van nu willen. Modebewuste mannen met een eigen stijl, die er graag goed verzorgd willen uitzien en die bovendien de nieuwste trends niet uit de weg gaan. Zij stellen hun kleding samen zonder zich daarbij te laten leiden door één bepaald merk. Bij MISC hangt kleding van verschillende merken door elkaar. Er wordt meer gegroepeerd op basis van kleur.
MISC verkoopt de collecties en accessoires van merken, zoals Hans Ubbink, Marc Jacobs Vivienne Westwood, Paul Smith en KENZO.

Bezoek ook www.misc.nl voor meer informatie en de collecties.