Playmobil-expositie nu al groot succes

ingevoerd op 8-7-2008

Het Museum van de Twintigste Eeuw aan de Bierkade in Hoorn heeft weer een kaskraker in huis. Al eerder trok het museum veel bezoekers met succesvolle kindvriendelijke exposities. Nu trekt het thema Playmobil honderden gezinnen per dag naar het museum. Dinsdag kwamen er meer dan 1000 bezoekers langs en stond er geregeld een rij wachtenden voor de kassa.

Volgens museumdirecteur Hans Stuijfbergen zijn de reacties van zowel ouders als kinderen erg goed: ”Wel ben ik blij dat we airconditioning op de expositiezalen hebben aangebracht, want met zo veel mensen wordt het vanzelf warm. Ook kunnen we de voorraad van ons MuseumCafé en de Playmobil-Shop bijna niet op peil houden. Maar dat is natuurlijk een luxe-probleem.”

Het is voor het eerst dat een Nederlands museum een tentoonstelling mag houden van het Duitse bedrijf dat het populaire speelgoed al bijna 35 jaar op de markt brengt. Toen het merk 30 jaar bestond waren er in enkele Duitse musea al exposities te zien.

Mede vanwege de goede publiciteit in landelijke kranten en tijdschriften komen er juist met dit weer veel mensen speciaal naar Hoorn vanwege de Playmobil-expositie. Afgelopen vrijdag bezochten 3000 mensen de site (www.museumhoorn.nl )van het museum nadat Hart van Nederland op SBS6 een onderwerp uitzond over de tentoonstelling.

De expositie is nog tot en met 26 oktober 2008 te zien. Het museum is op maandag gesloten.