Buitenvoorstellingen Filmhuis Hoorn op het Oostereiland

ingevoerd op 8-7-2008

Filmhuis Hoorn organiseert traditiegetrouw elk jaar een aantal openluchtvoorstellingen. Dit jaar is het niet mogelijk om in de Weeshuistuin achter de Mariakapel – de vaste locatie voor de buitenvoorstellingen – te vertonen in verband met de verbouwingen aldaar. Maar er is een prima alternatief!  Gemeente Hoorn stelt Filmhuis Hoorn in de gelegenheid om het leegstaande gevangeniscomplex op het Oostereiland te gebruiken, de grote binnenplaats wordt de locatie waar het filmdoek en de stoelen worden geplaatst.

 Een unieke kans voor inwoners van Hoorn om dit onbekende terrein te verkennen en er – kijkend naar een prima film – een avond door te brengen. Ook bootpassanten kunnen een mooie zomerse filmavond beleven in Hoorn. 

De voorstellingen zijn gepland op de donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van de laatste 2 weekenden van augustus en het eerste weekend van september. Het programma is in de maak, en zal half juli bekend zijn. Een van de titels: Shine a Light (Rolling Stones). Er verschijnt een aparte folder met het filmaanbod.