College weigert vragen raadsleden te beantwoorden

ingevoerd op 8-7-2008

Het College van B&W van Hoorn weigert vragen van twee raadsfracties te beantwoorden. De fractie Tonnaer en het CDA hebben recent vragen gesteld over onrust bij het personeel van de dienst Stadstoezicht. De dienst wordt gereorganiseerd en de medewerkers worden klaargestoomd voor meer taken. B&W schrijven in een summier antwoord op de vragen van de raadsfracties dat het ”niet opportuun” te vinden om de vragen te beantwoorden.

De beide fracties zijn niet blij met de houding van het College. Raadsleden mogen zogenaamde artikel 43-vragen stellen en dienen dan binnen een bepaalde termijn antwoord te krijgen van B&W. Het Hoornse College zegt in feite geen antwoord te willen geven. De fracties vinden dat zij hun raadswerk nu niet naar behoren kunnen doen.
 
In het antwoord van het College wordt aangegeven dat de raad in principe accoord is gegaan met de reorganisatie bij Stadstoezicht: ”De raad heeft op 24 juni door het vaststellen van een begrotingswijziging de budgettaire kant van de onderwerp geregeld.”

Verder schrijft B&W: ”De reorganisatie behoort tot de verantwoordelijkheid en competentie van het college. Uiteraard vindt dit plaats binnen de hiervoor geldende regels. Ook spreekt het voor zicht dat wij daarbij oog hebben voor de menselijke kant van de gevolgen van de reorganisatie. De raad kan uiteraard achteraf zijn controlerende rol uitoefenen door te toetsen aan de meegegeven kaders. Tegen deze achtergrond achten wij het niet opportuun om in detail op vragen in te gaan.”

Zie ook onze eerdere berichtgeving via deze link: