6e editie van zwemwedstrijd Ter Rede van Hoorn

ingevoerd op 24-7-2008

Van juni tot september zijn overal in Nederland open water zwemwedstrijden. Honderden zwemmers in alle categorieën doen mee aan deze landelijke competities. ... ook in Hoorn.

Op zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2008 is de 6e editie van Ter Rede van Hoorn in het grootste openlucht zwembad van Nederland: het IJsselmeer.

Zwemmen en stadsvermaak (Hoorn moet je voelen!) binnen handbereik. Dat alles op een prachtige historische locatie. Publiek kan de zwemkleding meenemen om mee te doen aan een van de KNZBprestatietochten op zaterdag en/of zondag of aan de kidsduathlon (hard rennen en hard zwemmen).

Ter Rede van Hoorn: topzwemmers
Ter Rede van Hoorn is het zomers zwemevenement bij uitstek: kijken naar de prachtige wedstrijden van topzwemmers en genieten van de sportieve gezelligheid eromheen langs de oevers van het IJsselmeer.
Open water en lange afstand zwemmers (kortweg OLA- zwemmers) zwemmen ’s zomers de langere afstanden in plassen, rivieren en meren, omgeven door de prachtige natuur die Nederland nog rijk is. In de winter trainen de OLA zwemmers binnen, vooral op afstanden van 400, 800 en 1500 m.

De grootste ploeg open water zwemmers van Nederland komt uit Hoorn.
In de open watercompetitie staat Zwem Vereniging Hoorn op de tweede plaats in het algemeen klassement: klasse van een ploeg van voornamelijk junioren!

De ploeg onder leiding van trainer/coach Hans Beenker laat wekelijks van zich spreken. De ploeg van meer dan twintig zwemmers is nog jong, en kan de komende jaren alleen maar beter worden.Aan Ter Rede van Hoorn doen maar liefst drie 10 km-zwemmers van Hoorn mee.

De Hoornse vereniging heeft een traditie in het open water, met namen als Jack Takken, Maarten en Etta van der Weijden, Sabine Kolken, Erwin de Grijs, Rein
Beenker en natuurlijk Edith van Dijk. (Edith en Maarten zijn als enige Nederlandse open water zwemmers in Peking!) 

Ter Rede van Hoorn: ook voor de jongste jeugd (duathlon!)
Een bijzondere sportieve kans voor jeugd vanaf 6 jaar is de duathlon op zondag 3 augustus van 12.30 tot 13.00 uur. Het gaat om 400 meter hardlopen en 250/125 meter hardzwemmen. Er start een groep 6-9 jaar (125 mtr hardzwemmen) en een groep 10-13 jaar (250 mtr hardzwemmen).

N.B. De jonste zwemmers krijgen in het water extra begeleiding van zwemmers van Zwem Vereniging Hoorn.
Deelname kost € 2,-. Een deel van dit bedrag gaat naar Kinderen kankervrij (KIKA). Inschrijven kan tot de start bij de inschrijfkraam. Alle deelnemers krijgen een Ter Rede van Hoornmedaille als herinnering. De beste 3 meisjes en de beste 3 jongens winnen ook nog een taart!

Ter Rede van Hoorn: ook voor recreanten
Inschrijving voor de KNZBprestatietochten kan tot een kwartier voor aanvang. Iedereen die meedoet ontvangt ter herinnering de Ter Rede van Hoornmedaille en een diploma. Deelnemers van 6 en 7 jaar moeten bij deelname in het bezit zijn van diploma B. Inschrijven bij de inschrijfkraam in het Julianapark.

-->Starttijden prestatietochten op zaterdag 2 augustus:
14.50 uur: 1.000 meter voor 12 jaar en ouder.
14.55 uur: 500 meter voor 9 jaar en ouder.
15.00 uur: 250 meter voor 6 jaar en ouder. (6- en 7-jarigen alleen onder begeleiding van een volwassene!)
--> Starttijden prestatietochten op zondag 3 augustus:
15.25 uur: 1.000 meter voor 12 jaar en ouder.
15.30 uur: 500 meter voor 9 jaar en ouder.
15.35 uur: 250 meter voor 6 jaar en ouder. (6- en 7-jarigen alleen onder begeleiding van een volwassene.)

Ter Rede van Hoorn: achter de schermen en op het festivalterrein

De organisatie van het zwemfeest is in handen van De Stichting Open Water Zwemmen Ter Rede van Hoorn. De stichting streeft naar een evenement dat ook interessant is voor het publiek: infokramen, een loterij (met dank aan de sponsors) in combinatie met de sportieve gezelligheid. Het is kortom een zwemfeest op topniveau op de rede van Hoorn, de plek waar de scheepsjongens van Bontekoe naar de Oost vertrokken.