Bunkerschip kan blijven bij Oostereiland

ingevoerd op 24-7-2008

Het zogenaamde Bunkerschip kan bij het Oostereiland blijven liggen. Dit heeft B&W besloten. Als de ondernemer van het schip in de toekomst benzine wil gaan verkopen, zal hij zelf de nodige maatregelen moeten nemen.

Een steiger van 50 meter lang en 5 meter breed komt aan de noordkant van het bunkerschip te liggen. Deze zal ook geschikt zijn voor de bruine vloot, zodat op deze plek ook bed and breakfast mogelijkheden op schepen gerealiseerd kunnen worden.

Als de ondernemer van het Bunkerschip in toekomst benzine wil gaan verkopen heeft hij de plicht onderzoek te doen naar de veiligheid en de aan te houden afstanden tot de
schepen en de bebouwing. De ondernemer is ook verantwoordelijk voor eventeel te nemen maatregelen.

In de overeenkomst komt de verplichting van aan- en afvoer van brandstoffen over water te vervallen en wordt toegestaan om de aan- en afvoer van dieselolie
en gasflessen over land te doen.

Vanwege de toekomstige ontwikkelingen op het Oostereiland (er zijn plannen voor appartementen en de vestiging van enkele culturele instellingen) was het lange tijd onduidelijk of het Bunkerschip naast het eiland kon blijven. Voor de uitbater is er nu eindelijk duidelijkheid gekomen.

Reacties
Reactie: (Peter de Jong)
25-7-2008, 20:12
En zo brengen we het aangezicht van Hoorn steeds meer om zeep. Lang leve het college van B&W en de raad die ermee instemt. Allemaal eurotekens in de ogen, historisch besef ho maar.