Dronken automobilist schept fietsster

ingevoerd op 25-7-2008

Vrijdagmorgen om 08.00 uur werd op de kruising Westerblokker, Boekert Noorderdracht een 55-jarige vrouw uit Hoogkarspel op haar fiets aangereden door een 61-jarige automobilist uit Hoorn die onder invloed van drank verkeerde.

De vrouw kwam vanaf de Boekert en volgde de doorgaande weg naar de Westerblokker. De man kwam met zijn auto uit tegenovergestelde richting en wilde linksaf de Noorderdracht oprijden. Daarbij zag hij de vrouw over het hoofd en reed haar aan. De vrouw kwam ten val op het wegdek en raakte even buiten bewustzijn. Ze kwam weer bij kennis en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. Daar bleek ze hersenletsel te hebben opgelopen. Ze werd met spoed per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar waar ze wordt geopereerd.
De automobilist bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Hij blies bij de ademanalyse 315 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij verklaarde dat hij tot vannacht 01.00 uur alcohol had gedronken en dat hij daarvan nog onder invloed moest zijn.

Omdat hij een aanrijding met letsel heeft veroorzaakt onder invloed van drank is zijn rijbewijs onmiddellijk ingenomen. De man is na verhoor heengezonden in afwachting van een terechtzitting.