Zwembadglijbaan wordt kleuter uit Hoorn fataal

ingevoerd op 27-7-2008

Een 6-jarige jongen is zaterdagmiddag omgekomen na een ongeluk op een glijbaan in een zwembad in Doornspijk. De kleuter uit Hoorn kwam hard met zijn hoofd tegen de rand van het bad. Dit kwam vermoedelijk door de combinatie van zijn glijsnelheid, armbandjes en lage gewicht, meldt de Gelderse politie zondag.

Het jongetje werd met ernstig nekletsel rond 12.30 uur bewusteloos gevonden onder aan de glijbaan. Ambulancepersoneel nam de reanimatie over en bracht de jongen met spoed naar een ziekenhuis in Zwolle, waar hij later in de middag overleed. Uit onderzoek is volgens de politie gebleken dat hij in de glijbaan een wateropstopping heeft gecreëerd en vervolgens met hoge snelheid ervan is afgegleden.

De Voedsel en Waren Autoriteit heeft een onderzoek ingesteld. Omstanders en betrokkenen die aanwezig waren in het bad in camping De Scheepsbel aan de Klaterweg is slachtofferhulp aangeboden.

Reacties
Reactie: (echt ongelofelijk)
6-8-2008, 22:18
wat een idiote reactie maar dat is in alle topic zo echt triest al die reatie’s

Reactie: (edi)
2-8-2008, 12:45
ten eerste wil ik de familie heel veel kracht en sterkte toewensen om dit zware verlies te dragen.
verder hoop ik dat het zwembad een beter beveiligde glijbaan aanschaft want hier is dus duidelijk geen rekening mee gehouden.