Jawel, lieve kijkbuiskinderen… een heus Begoniatapijt

ingevoerd op 18-8-2008

Over enkele dagen verandert de Roode Steen in Hoorn voor de negende maal in een grote bloemenzee. Met ruim 130.000 begoniabloemen zal op het plein een bloementapijt van 500 m2 worden gelegd. Dit kleurrijke geheel staat dit jaar in het teken van 40 jaar Fabeltjeskrant.

De laatste voorbereidingen worden momenteel getroffen. Niets staat de vele vrijwilligers nog in de weg om op donderdag 21 augustus met duizenden bloemen het ontwerp met de vrienden uit het Grote Dierenbos in Hoorn neer te leggen.

Goede doel: kolken4duchenne / Duchenne Parents Project
Ook dit jaar steunt de Stichting Promotie Begoniatapijt door middel van de verkoop van programmaboekjes een goed doel. Dit jaar is het goede doel: “kolken4duchenne”. Vier broers van de familie Kolken uit Hoogwoud en Dirk Reus, vader van Barry Reus uit Obdam, die lijdt aan de ziekte van Duchenne, zullen in september aan de Duchenne Heroes-mountainbiketocht gaan deelnemen. Een heroïsche tocht die bestaat uit 7 zware etappes, door 4 verschillende landen, van Luxemburg naar Nederland. Deze wordt georganiseerd door de stichting Duchenne Parents Project. De stichting Duchenne Parents Project is een door ouders en vrienden van kinderen met Duchenne opgerichte en geleide non profit organisatie die zich ten doel stelt het onderzoek naar een genezing voor Duchenne spierdystrofie te bespoedigen. Meer informatie hierover is te vinden op www.kolken4duchenne.nl.

Meet & Greet met Meneer de Uil
Speciaal ter ere van dit tapijt zal Meneer de Uil dagelijks aanwezig zijn op de Roode Steen in Hoorn. Op vrijdag 22 augustus tussen 15.00 en 17.00 uur en op zaterdag 23 en zondag 24 augustus tussen 11.00 en 13.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur. Voor de kinderen is er ruim de gelegenheid om deze tv-beroemdheid een hand te geven en met hem op de foto te gaan. Meneer de Uil zal op donderdagavond om 20.00 uur zelf dit speciale tapijt openen. Een gelegenheid die je niet mag missen.

Openingstijden
Het begoniatapijt is dagelijks te bezichtigen van donderdag 21 augustus t/m zondag 24 augustus 2008. Openingstijden van ’s morgens 10.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur. Een speciale loopbrug biedt uitstekend zicht over het tapijt. De toegang is gratis.